Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Alexanko i Puyol: El moment més màgic


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

25.05.2009 12:37

Alexanko i Puyol: El moment més màgic

Marc Guillén / Jaume Marcet


José Ramón Alexanko i Carles Puyol tenen el privilegi d’haver aixecat, com a capitans del Barça, una de les dues úniques Lligues de Campions que el club té avui. Ambdós expliquen les sensacions que es viuen en aquest moment d’èxtasi.


Alexanko, a Wembley, l’any 1992. Puyol, a París, el 2006. Als dos únics capitans de la història del FC Barcelona que han aixecat el màxim trofeu del futbol europeu els costa molt descriure què se sent en aquell moment perquè “et passen massa coses en molt poc temps”, però coincideixen a assenyalar que és amb el transcurs del temps quan més es valora aquest fet. “És una sensació única”, apunten.

“Tot passa molt ràpid”

“Quan ho veus després per televisió t’emociones més que en el camp, perquè en aquell moment passa tot tan ràpid, tens tantes emocions en un espai tan curt de temps que costa ser-ne conscient”, assegura Carles Puyol, mentre que Alexanko hi suma el valor dels comentaris de la gent: “El sentiment el marca la gent que t’envolta, que t’ho recorda, i quan tornes a veure aquella imatge una vegada i una altra... Que aquest record perduri és una gran satisfacció”.

Un partit per a la memòria

Aixecar la Copa és el moment que simbolitza el triomf d’un equip, d’una temporada, d’una època. Aquest fet històric arriba un cop els jugadors han acabat la feina i se senten exhausts; per tant, els costa valorar-ho en directe i és més fàcil per a ells fer-ho en diferit. “Es valora més amb el pas del temps, amb fredor i tranquil·litat. Veus el que costa arribar a partits com aquest i et vénen a la memòria molts detalls”, raona Alexanko.
Alexanko i Puyol: El moment més màgic

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


El pensament, amb els companys i l’afició
Els dos capitans coincideixen força en les sensacions, però curiosament dissenteixen sobre a qui volien oferir el trofeu. A París, Puyol va pensar en els companys: “Només volia aixecar-la i passar-la de pressa als companys, que també se la mereixien”. A Wembley, Alexanko només va pensar en els culers: “Em va venir al cap l’afició. Penses, ara he d’agafar la copa, saludar, girar-me i dir a l’afició: mireu ja la tenim aquí, ara toca estar alegres”.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana