Les xifres del Rei de Copes

15.05.2009 16:07

David Puig

La Copa del Rei ja és història i és moment de fer balanç. El Rei de Copes ha estat a l’alçada del seu gran rendiment global durant tota la temporada. Pinto, Alves, Busquets i Bojan han estat alguns dels jugadors que han tingut més protagonisme.

El Barça ha guanyat la seva 25a Copa del Rei sense conèixer la derrota. El recorregut dels homes de Guardiola en aquesta competició ha estat brillant i regular, i ha mantingut el mateix gran nivell exhibit en les altres dues grans competicions, la Lliga i la Champions. Dels 9 partits disputats a la Copa, n’ha guanyat 7 i n’ha empatat dos. De les victòries, destaca l’1-3 al Vicente Calderón contra l’Atlètic de Madrid, mentre que l’empat a un a l’Ono Estadi del Mallorca va suposar el passaport cap a la final de València.

Molt bé en atac; excel·lent en defensa

QM3D9024.jpgEn l’aspecte golejador, l’equip de Guardiola ha marcat 17 gols, fet que suposa una mitjana d’1,8 gols per partit una mica inferior al de la Lliga, on té una mitjana impressionant de 2,9 gols per partit.

Les dades són encara millors en l’aspecte defensiu. A la Copa, el Barça ha encaixat només 6 gols, una mitjana de 0,6 gols per partit, sensiblement inferior al de la Lliga, que és de 0,8.

Pinto, el jugador amb més minuts

439ppf0758.jpgJosé Manuel Pinto ha estat el jugador més utilitzat per Guardiola a la Copa del Rei. El porter andalús ha jugat tots els partits complets com a titular i ha rendit a un nivell força bo. Un dels moments més recordats de Pinto en aquesta competició va ser el penal que li va aturar al mallorquinista Martí a l’Ono Estadi, que va evitar el que hauria estat el 2-0 pel Mallorca. Va ser una acció decisiva per a la classificació del Barça per a la final de València.

Alves, Busquets i Bojan

QM3D0380.jpgPer demarcacions, Alves ha estat el defensa que més minuts ha jugat, un total de 742. El lateral brasiler ha disputat vuit partits, tots com a titular, i ha donat dues assistències de gol.

Entre els migcampistes, Sergio Busquets és l’únic que ha jugat tots els partits, vuit d’ells com a titular, i ha acumulat un total de 782 minuts.

Finalment, Bojan Krkic ha estat el davanter referència a la Copa. El de Linyola ha estat titular en tots els partits, ha jugat 753 minuts i ha marcat 5 gols. És el segon màxim golejador de l’equip per darrere de Messi.
Messi, màxim golejador
Leo Messi ha estat el màxim golejador del Barça a la Copa del Rei amb sis gols marcats en vuit partits disputats. D’aquets, tres els va marcar a l’estadi Vicente Calderón contra l’Atlètic de Madrid, i va aconseguir un hat-trick que arrodonia una actuació memorable. Messi supera en el rànquing golejador Bojan, amb cinc gols. Xavi, Piqué, Márquez, Henry, Gudjohnsen i Touré, tots amb un gol marcat, han estat els altres golejadors blaugrana a la Copa.