La Masia s’imposa al Bernabéu

03.05.2009 14:57

Anna Segura

Si ja és motiu d’orgull que el Barça golegi al Bernabéu, encara ho és més si ho fa amb un equip format per gent de casa. Sis futbolistes de la Masia van sortir a l’onze inicial, i dos més, Bojan i Sergio Busquets, també hi van participar.

Del partit contra el Reial Madrid hi ha molts aspectes per destacar. Però el que omple de més orgull l’afició blaugrana és que el Barça aconseguís firmar una nit històrica al Bernabéu amb un equip amb una base formada a can Barça.

Sis de casa a l’onze inicial

WEB_11.jpgJosep Guardiola va demostrar que creu en els jugadors que han crescut a les categories inferiors blaugrana, ja que va fer sortir un onze inicial amb Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta i Messi. Jugadors que cada partit que passa demostren per què són una peça clau d’aquest Barça.

I també amb Bojan i Sergio Busquets

A més, Bojan i Sergio Busquets, que van viure amb entusiasme des de la banqueta cada gol blaugrana, van poder tenir minuts i formar part d’aquesta nit històrica. L’equip va acabar amb set homes del planter al camp, ja que Bojan va substituir Andrés Iniesta.

“Creiem molt en el planter”

WEB_15.jpgEl tècnic blaugrana, després del partit, va reconèixer que estava satisfet del paper d’aquests jugadors: “Creiem molt en el planter. El FC Barcelona és l’únic club en el món en què en un equip tan gran juguen jugadors que amb 12-13 anys ja hi eren. Després, per descomptat, hi ha diners per fitxar jugadors que marquen les diferències.”

Gols i assistències

L’actuació dels jugadors formats a la Masia al Bernabéu va ser brillant. Puyol i Piqué van participar en la golejada fent dos dels sis gols. I un apartat a banda es mereix Xavi Hernàndez. El de Terrassa va firmar un gran partit, fent quatre assistències de gol. En el segon va xutar la falta que va rematar Puyol de cap. En el tercer, roba una pilota a Lass que cedeix a Messi, que marca. En el quart, és Henry qui rep una assistència de Xavi. I en el cinquè, el migcampista blaugrana fa una passada de gol a Messi.
Sense sancionats
A la jornada abans del clàssic, el Barça s’enfrontava al València amb quatre jugadors a una targeta per complir sanció. Sergio Busquets, Xavi, Eto’o i Touré no van veure cap cartolina i van poder estar a disposició de Guardiola per al Bernabéu. Però aquests quatre jugadors també podran ser el proper diumenge al Camp Nou, en el partit contra el Vila-real. I és que cap d’ells va ser amonestat durant el matx contra el Madrid.