Un partidàs sense gols

29.04.2009 13:36

Jordi Clos

L’anada de les semifinals de la Champions no va decebre les expectatives. Barça i Chelsea van intentar portar el partit cap al terreny que més els convenia. Al final, van ser els anglesos els més afortunats i van recollir un important 0-0.

Fidel a si mateix, el Barça va sortir amb la intenció de controlar el joc i atacar. Davant de dues línies de cinc migcampistes i quatre defenses força endarrerides, els blaugranes van tenir una possessió del 67%. Els de Guardiola van completar 515 passades bones, per les 182 dels de Hiddink.

22 rematades a 3

QM3D0171.jpgA poc a poc, es van acostar als dominis d’un pletòric Cech. El Barça va intentar un total de 22 rematades. Una acció individual d’Eto’o (min 69), un cop de cap de Bojan (min 90) i un xut amb l’esquerra de Hleb (min 92) van ser les oportunitats més clares. El Chelsea, en canvi, només va rematar tres cops en tot el partit, però Valdés va evitar que s’emportés el triomf amb una doble intervenció providencial davant Drogba poc abans del descans.

Les mateixes targetes

El Barça construïa amb l’objectiu de visitar Stamford Bridge amb avantatge i els ‘blues’ ho intentaven evitar per tots els mitjans. Set faltes van cometre els locals en tot el matx, tretze menys que els visitants. Tot i això, els dos equips van ser castigats amb les mateixes targetes grogues: 2. És una dada que no va deixar gens satisfets Pep Guardiola i els seus homes .

Precedents desfavorables

_M3_3710.JPGFinalment, el Chelsea es va sortir amb la seva i va arrencar un 0-0 del Camp Nou. Feia un any i cinc dies que el Barça no es quedava sense marcar a casa. L’última vegada va ser precisament en les semifinals de la Lliga de Campions 2007/08. Llavors, el Manchester United, amb un plantejament molt conservador, va obtenir una igualada sense gols (0-0).

Aquest és un dels dos precedents en què el club blaugrana ha empatat a zero en l’anada d’una eliminatòria de competició europea. L’altra ocasió va ser la temporada 2000/01, amb el Liverpool, a la Copa de la UEFA. Els dos desenllaços van ser nefastos per als interessos culers, ja que les derrotes per 1-0 a Old Trafford i a Anfield els van apartar de la final.
Ovació per a Belletti
Qui segur que no oblidarà mai el partit és Juliano Belletti. L’heroi de París, suplent aquest dimarts, va sentir el seu nom corejat quan va sortir a escalfar a la segona part amb la samarreta del Chelsea. Belletti va entrar al terreny de joc al minut 70 substituint Lampard i va rebre una calorosa ovació del Camp Nou, un fet molt poc habitual en un moment de màxima tensió d’una semifinal de la Champions.