Xifres individuals que reforcen el col·lectiu

23.04.2009 13:21

Iniesta, Eto'o, Valdés... Són alguns dels noms propis d'un partit que novament va acabar amb exhibició, amb golejada, amb la porteria a zero i amb el títol una mica més a prop. I amb nous rècords individuals i col·lectius.

La fastuosa victòria contra el Sevilla (4-0) va servir per mantenir, una jornada més, el marge de 6 punts de diferència respecte del Reial Madrid. Però també perquè el conjunt de Pep Guardiola, que ja ha superat el rècord del Barça de victòries a la Lliga , segueixi superant xifres i dades estadístiques.

Eto'o, més gols que mai

QM3D0058.jpgAmb la diana que va clavar a Varas, el davanter camerunès ja suma 27 gols a la Lliga, i supera així el seu màxim registre de 26, aconseguit la temporada 2005/06, que va acabar amb Lliga i Champions. Camí del seu segon trofeu Pitxitxi, Eto'o ha de superar la dura pugna amb David Villa (25 gols), que amb els dos que va fer-li al Betis s'acosta a les xifres del '9' del Barça. Amb tot, ha recuperat també el liderat de la Bota d'Or, per davant de Marc Janko.
Consulta les estadístiques completes d'Eto'o .

Set partits imbatuts

QM3D7310.jpgVíctor Valdés va eixamplant el seu rècord personal d'imbatibilitat a la Lliga. Després de set partits mantenint la porteria a zero, ja acumula 632 minuts sense rebre cap gol i s'acosta al rècord absolut del FC Barcelona, en mans de Miguel Reina (824 minuts). A més, també té més a prop el trofeu Zamora.
Consulta les estadístiques completes de Valdés .

Iniesta, les assistències i el gol

QM3D8988.jpgAndrés Iniesta va obrir el marcador ben aviat, per segona vegada consecutiva al Camp Nou. Ja porta 4 gols aquesta temporada. Però, a banda de la seva classe i la categoria individual, Iniesta també destaca com a passador. De fet, els altres tres gols del partit van sorgir gràcies a una assistència seva.
Consulta les estadístiques completes d'Iniesta .

92 gols... i 32 pals!

El conjunt de Pep Guardiola ja acumula 92 gols, una xifra que s'acosta progressivament al Barça d'Helenio Herrera (96 dianes, a la temporada 1958/59) i al de Bobby Robson (102, a l'exercici 1996/97). Aquests 92 gols podrien ser molts més si alguna de les 32 pilotes que aquesta temporada han anat al pal, s'hagués introduït a la porteria contrària. Contra el Sevilla, Márquez va eixamplar aquesta llista amb un xut des de fora de l'àrea que va pentinar el travesser.

Jiménez veu opcions de triplet
Com molts altres entrenadors rivals que han passat pel Camp Nou, Manolo Jiménez tampoc va escatimar els elogis al FC Barcelona. Després de reconèixer que el seu equip va ser "infinitament inferior" al Barça, va veure el conjunt de Pep Guardiola "amb opcions de guanyar la Lliga, la Champions i la Copa per la seva qualitat i la seva projecció ofensiva".