Desfeta de l’Argentina a Bolívia (6-1)

01.04.2009 23:46

La selecció argentina ha encaixat una golejada històrica contra Bolívia (6-1) i veu frenada la seva trajectòria cap al Mundial 2010. França fa un pas endavant després de guanyar Lituània (1-0), mentre que Islàndia perd contra Escòcia (2-1).

L’alçada –3.650 metres sobre el nivell del mar– i el plantejament ambiciós de Bolivia han esclafat l’Argentina a La Paz. El combinat de Maradona ha encaixat una de els pitjors golejades dels últims anys (6-1) després d’una exhibició de futbol de Bolívia. Leo Messi, que ha jugat els 90 minuts, ha pogut fer ben poc per evitar la desfeta.

Atac i gol de Bolívia

Bolívia ha sorprès l’Argentina amb un plantejament agressiu i molt ofensiu. Des del primer minut la selecció d’Erwin 'Platini' Sánchez ha posat setge a la porteria de Carrizo i, en el minut 11, Marcelo feia l’1-0. L’'albiceleste', sense fer un gran futbol, ha sabut reaccionar. Messi ha estat a punt de marcar en el minut 20, però ha estat Lucho González qui ha empatat el partit amb un llut llunyà.

Un miratge

Però ha estat un miratge. Bolívia ha tornat a la càrrega i abans del descans posava el 3-1 en el marcador, amb gols de Botero, de penal, i De la Rosa. El segon temps ha estat una exhibició dels bolivians, que han fet les delícies de l’afició que omplia l’estadi Hernando Siles de La Paz. Amb un home menys per l’expulsió de Di Maria, l’Argentina no ha pogut fer res per evitar la desfeta. Botero, amb dos gols més i Torrico han arrodonit una golejada tan històrica com inesperada després de la bona imatge de la selecció de Maradona en els últims partits.

Victòria d’Henry; derrota de Gudjohnsen

HENRY_CONTRA_LITUANIA.jpgLa selecció francesa, amb Henry com a titular, ha guanyat per 1-0 Lituània en el partit jugat a l’Estade France de Saint-Denis. El blaugrana ha jugat tot el partit i ha participat en la fabricació de l’unic gol del partit. Henry ha fet la passada per a Gignac que ha combinat amb Ribéry perquè el davanter del Bayern de Munic marqués l’únic gol del partit.

Per la seva banda,Gudjohnsen no ha pogut evitar que Islàndia caigués davant d'Escòcia (2-1) en el partit jugat a Glasgow. El migcampista blaugrana ha jugat tot el partit. McCornack i Fletcher han marcat per als escocesos, mentre que Sigurdsson ha estat l’autor del gol islandès.
Hleb, únic golejador blaugrana
Dels sis jugadors del Barça que han jugat aquest dimecres amb les seves seleccions, Hleb ha estat l’únic que ha vist porteria. El migcampista ha marcat un dels cinc gols que Bielorússia li ha fet a Kazakhstan (1-5).