Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Simon Kuper lloa l'elecció i l'estil Guardiola


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

23.03.2009 13:20

Simon Kuper lloa l'elecció i l'estil Guardiola

David Saura


El prestigiós periodista esportiu Simon Kuper lloa, en un article del cap de setmana al ‘Financial Times’, el lideratge de Pep Guardiola al Barça, així com la valentia d'escollir-lo com a entrenador malgrat la seva poca experiència a les banquetes.


En l'edició 'Weekend' del 'Financial Times', Simon Kuper no escatima elogis per a Josep Guardiola en una article titulat 'Leadership Lessons from the Man Who Set Barcelona Alight' ("Lliçons de lideratge de l'home que dóna llum al Barça") . Però, en aquest article d'opinió, el guanyador del premi Vázquez Montalbán del 2007 va més enllà de l'àmbit esportiu per parlar de l'actual tècnic del Barça.

L'elecció, "una idea estranya"

QM3D8871.jpgAbans d'analitzar les virtuts que Guardiola aporta al vestidor i al joc de l'equip, Simon Kuper es remunta en el temps per lloar el procés d'elecció, ara fa un any, del tècnic de Santpedor. Aleshores, l'opció de Guardiola era, segons paraules de Kuper, "una idea estranya", que, amb el pas del temps, s'ha demostrat com una tria encertada. La joventut de Guardiola i la falta d'experiència com a entrenador en un equip d'alt nivell eren arguments que, un any enrere, situaven aquesta elecció en l'àmbit de la "fantasia", segons Kuper.

Lliçons per al món de l'empresa

Però la "transformació" duta a terme per Guardiola serveix per obtenir "dues lliçons per a qualsevol empresa: com escollir un cap, i com el cap ha d'escollir el seu equip". El tècnic de Santpedor –"identificat amb el FC Barcelona des del seu naixement", diu Kuper- contrasta amb l'elecció d'un entrenador "estrella". El coneixement de l'estil de joc, de la manera de ser dels catalans i de la cultura de club són valors que, segons l'articulista, justifiquen l'elecció de Guardiola per davant de José Mourinho, un tècnic que "quan el Chelsea va deixar de guanyar, va haver de marxar".

En la part final de l'article, s'explica el lideratge de Guardiola al vestidor, després de decidir quedar-se els millors jugadors, de fer complir un codi intern de "tres pàgines" i de comptar amb la davantera "més emocionant del futbol".
Simon Kuper lloa l'elecció i l'estil Guardiola


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana