Dues victòries del Màlaga al Camp Nou

21.03.2009 11:00

Edgar Fornós

El Màlaga CF només ha aconseguit guanyar al Camp Nou en dues ocasions. La darrera va arribar vint-i-set anys després de la primera victòria malaguenya a l’estadi la temporada 1999/00

El Màlaga, proper rival del Barça a la Lliga, ha aconseguit endur-se els tres punts del Camp Nou en dues ocasions. La primera victòria va arribar un 14 de maig del 1972. L’aleshores Club Deportivo Màlaga va derrotar els blaugranes per 0-1. Vint-i-set anys més tard arribaria la que fins al moment és l'última victòria dels andalusos al feu barcelonista. Va ser la temporada 1999/00, per 1-2. En els altres 25 compromisos, el domini del Barça és total: 24 victòries i un empat per als blaugranes.

Retorn a Primera amb victòria

Després de nou temporades, el Màlaga va tornar a l’elit del futbol la temporada 1999/00, moment en què va assolir l’ascens a Primera. L’equip dirigit per Joaquín Peiró va donar la sorpresa en l’onzena jornada de Lliga imposant-se al Barça de Louis van Gaal per 1-2. Agostinho i Valcarce posaven per davant el Màlaga en només 12 minuts. El gol local l’aconseguiria Winston Bogarde.

Triomf en l’època daurada

La temporada 1971/72, el Màlaga obtindria la millor classificació de la seva història en finalitzar el campionat en una meritòria setena plaça. Quan ja s’acabava la Lliga, el conjunt aleshores dirigit per Ros Carmona va aconseguir, per primera vegada, guanyar al Camp Nou. Un únic gol de Huerta Álvarez va donar el triomf al Màlaga.

Arriba un Màlaga de UEFA

malaga_x6x.jpgEl Màlaga visitarà el Camp Nou com a sisè classificat de la Lliga. Després d’un inici irregular, els d’Antonio Tapia s’han situat en les posicions que donen accés a la Copa de la UEFA, a només dos punts de la Lliga de Campions. El FC Barcelona rebrà aquest cop un Màlaga disfressat d’equip revelació de la temporada.
Guardiola perd un d’aquells partits

L’actual tècnic del FC Barcelona era el capità d’aquell equip que va caure al Camp Nou contra el Màlaga la temporada 1999/00. Va disputar 67 minuts, moment en què va ser substituït per l’holandès Zenden.