43 anys de l’última visita a Mallorca en Copa

03.03.2009 19:35

Jesús Carrillo

L’estadi Lluís Sitjar va ser l’escenari de l’últim cop que Mallorca i Barça es van enfrontar en partit de Copa a terres balears. Era el 1966 i la victòria va ser per als locals, però van passar els blaugranes.

Héctor Rial era l’entrenador del Mallorca i Roque Olsen, el del Barça. L’eliminatòria corresponia als vuitens de final de la Copa del Generalísimo i el Barça arribava als vuitens de final després d’eliminar al Racing de Santander per un global de 10-0.

L’anada a Mallorca

El sorteig va decidir que el Lluís Sitjar fos l’escenari de l’anada, el 24 d’abril del 1966. Tot i que el domini i les millors ocasions van ser per als blaugranes, un gol de contraatac del Mallorca a la primera part va representar l’1-0. La segona part va ser idèntica en quant a joc, però va ser altre cop el Mallorca qui va marcar el segon gol gràcies al seu migcampista José Martínez.

Remuntada al Camp Nou

Malgrat que el resultat era preocupant, el Barça va eliminar el Mallorca ja que en la tornada, jugada quinze dies després al Camp Nou, els de Roque Olsen van golejar per 5-1. Per tant, els blaugranes van accedir a la ronda de quarts de final on es trobarien i deixarien a la cuneta l’Elx. Aquella edició de la Copa la va guanyar el Saragossa, que va eliminar al Barça a les semifinals.

Les alineacions
Mallorca: Rovira II; Doro, Bolao, Sans; Iguarán, Martínez; Rovira I, José Luis, Bergara, Héctor Núñez i Herrerita.

FC Barcelona: Reina; Benítez, Olivella, Eladio; Torres, Montesinos; Rifé, Pereda, Rexach, Fusté i Zaballa.