9 partits en 29 dies

03.02.2009 12:29

Marc Guillén

El FC Barcelona ha afrontat un inici d’any frenètic jugant 9 partits en 29 dies amb un balanç excel•lent: vuit victòries, un sol empat, que va ser a la Copa, i cap derrota.

El Barça va acabar l’any 2008 d’una manera immillorable, ja que va guanyar els quatre grans de la Lliga. Lluny de relaxar-se, l’equip de Guardiola ha ofert un rendiment immillorable i no ha fallat en cap dels nou partits del 2009, i això que el Barça ha jugat un partit cada 3 dies.

Piqué: “El gener serà un mes clau”

QM3D9955.jpgEl 31 de desembre del 2008 el defensa Gerard Piqué va manifestar la importància del primer mes del 2009: “El gener serà un mes clau. Si continuem com fins ara serà difícil que ens agafin”.

El 3 de gener el Barça va començar l’any guanyant el Mallorca (3-0) i des de llavors ha encadenat cinc victòries consecutives a la Lliga guanyant l’Osasuna, el Deportivo, el Numància i el Racing per aquest ordre. Entre setmana els blaugranes han jugat la Copa i han passat dues eliminatòries contra l’Atlètic de Madrid i l’Espanyol. L’anada dels quarts de final jugada a Montjuïc va ser l’únic partit que el Barça no ha guanyat i va acabar empatant a zero contra l’Espanyol.

Victòries per 3-1

QM3D0058.jpgEn els nou partits jugats al 2009 el Barça ha marcat vint-i-cinc gols i n’ha encaixat nou. El Barça només ha aconseguit una golejada contra el Deportivo (5-0), però la mitjana de gols és definitiva: 2,7 gols marcats per 1 d’encaixat de mitjana.
Minuts repartits
Josep Guardiola ha aconseguit que l’equip pogués jugar tots els partits a un ritme altíssim gràcies a repartir els minuts disputats en aquest 2009 gairebé a parts iguals entre la plantilla. A excepció de Márquez, que ha estat lesionat i ha jugat 233 minuts, i Pedro, Víctor Sánchez, Jorquera i Milito, tots els jugadors han jugat com a mínim 300 minuts dels 810 disputats des de l’1 de gener. Alves és l’únic que sobresurt per haver jugat 657 minuts, però els 18 jugadors restants han jugat entre 300 i 550 minuts. Guardiola ha aconseguit que els jugadors estiguessin frescos perquè no han jugat gaire més de noranta minuts per setmana.