Messi, revulsiu des de la banqueta

02.02.2009 16:31

Berta Brau

Sis suplències i sis gols. Aquest és el còmput que presenta Leo Messi, jugador determinant en tot moment i un revulsiu assegurat quan juga de suplent. L'últim exemple, a El Sardinero, on a més va aconseguir el gol 5.000 del Barça a la Lliga.

Contràriament al que succeeix en altres casos, a Messi la suplència no el fa minvar, sinó tot al contrari. I és que el davanter argentí ha actuat de revulsiu en totes les seves suplències, una actuació que es resumeix en sis gols al llarg de les sis vegades que ha sortit al camp com a suplent. Aquestes sis dianes, però, han estat repartides en quatre partits, dos de Lliga i dos de Champions.

Dos gols clau a El Sardinero

_ep_8592.jpgL’exemple més recent el trobem en el partit de la 21a jornada de Lliga a El Sardinero ( 1-2 ). Messi va saltar a la gespa en el minut 59 substituint Sergio Busquets. La seva entrada va ser letal, ja que en el moment del canvi el Barça perdia (1-0) i deu minuts més tard la situació ja havia canviat.

L’argentí havia marcat el gol de l’empat a un. Al minut 80, el mateix Messi marcava el gol de la victòria i capgirava la situació inicial. El Barça passava de perdre per la mínima a guanyar també per la mínima. I, a més, ho va fer aconseguint el gol 5.000 del Barça a la Lliga. La pilota està dedicada pel jugador i ja està al Museu del club.

El Racing, víctima assídua

El Racing sap molt bé la importància que té que Messi jugui o no. En el partit d’anada, l’entrada de Messi al camp en el minut 58, canvi que es fa efectuar per Keita, també va ser determinant. I és que l’argentí va obrir el marcador amb un gol de penal convertit en el minut 71, només 13 minuts després d’haver saltat al camp.

A Europa, la cosa no canvia

xakhtar-fcb_x8x.jpgA la Lliga de Campions la cosa no va canviar gaire, ja que el davanter de Rosario va tornar a reactivar el joc barcelonista. Davant els ucraïnesos Messi va entrar en el lloc d’Henry en el minut 59. Aleshores el Barça perdia per 1-0 després d’haver encaixat una diana d’Ilsinho. El ‘10’ blaugrana va revolucionar l’atac blaugrana, una revolució que va derivar en dues dianes convertides per Lionel Messi, que, una vegada més, va capgirar el marcador i la situació, i això va permetre que el Barça sumés 3 punts més.

Golejador suplent contra el Basilea

Amb el Basilea no va ser diferent. Guardiola va voler que Messi descansés i el va deixar a la banqueta d’inici. Veient, però, que el marcador es mantenia a zero superats els 50 minuts de joc, el tècnic barcelonista va decidir utilitzar l’as que tenia a la màniga i va fer saltar Messi al terreny de joc. Decisió encertada, ja que una vegada més l’argentí no va decebre. Quan només portava tres minuts al camp, l’argentí aconseguia batre el porter Constanzo tot fent pujar l’1 a 0 en el marcador.
Pilota del gol 5.000 del Barça, dedicada per Leo Messi i que ja és al Museu.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

La pilota del gol 5.000, al Museu

La pilota amb la qual Lionel Messi va aconseguir, al camp del Racing de Santander, el gol número 5.000 a la Lliga de la història del FC Barcelona, ja es troba exposada al Museu del club. Aquesta pilota, que està dedicada pel jugador, estarà molt aviat acompanyada per la samarreta que Messi va vestir aquest diumenge així com per les botes que va fer servir. Com en el cas de la pilota, tant la samarreta com les botes estaran dedicades per Messi.