L’últim precedent, marcat per la polèmica

29.01.2009 13:15

David Puig

L’últim precedent de Copa entre el Barça i l’Espanyol al Camp Nou va acabar amb 1-1 i classificant els blaugranes per a la semifinal. El partit va estar marcat per la polèmica arbitral.

1.Espanyol_Barxa.jpgEl 7 de febrer de l’any 2001 el Barça i l’Espanyol jugaven la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei al Camp Nou. Va ser l’últim cop que tots dos equips es van veure les cares a la competició del KO. El Barça defensava l’1-2 del partit d’anada i el derbi arribava més calent del compte després d’unes poc afortunades declaracions de Paco Flores, l’aleshores entrenador espanyolista.

Si el partit no estava prou calent, l’àrbitre, el càntabre Perez Borrull, va acabar d’afegir llenya al foc amb unes decisions que van ser molt protestades pels jugadors i l’afició barcelonista.

Gol de Frank de Boer i comença la polèmica

Un gol matiner de Frank de Boer rematant un córner llançat per Guardiola va decantar encara més l’eliminatòria del costat blaugrana. Però, deu minuts després, arribava la primera decisió polèmica del partit quan Pérez Borrull va donar com a vàlid un gol de Roger en què hi havia una possible falta a Pepe Reina.

8.Barxa_Espanyol.jpgMés tard, l’àrbitre va anul•lar un gol a Kluivert per un fora de joc més que dubtós. En el segon temps, el davanter holandès del Barça va caure dins l’àrea per una acció d’Albert Lopo. Tal com va fer fa dues setmanes amb l’osasunista Juanfran, Pérez Borrull va sancionar l’acció amb targeta groga a Kluivert per simular un penal. En el minut 76, el Barça es quedava amb deu jugadors per l’expulsió de Phillip Cocu per una falta a Tamudo.

Decisions arbitrals al marge, el Barça va poder deixar l’eliminatòria sentenciada amb més comoditat, ja que d’ocasions no n’hi van faltar, però va acabar demanant l’hora davant les escomeses d’un Espanyol que buscava la pròrroga. Al final, empat a un, resultat que classificava el Barça per a la semifinal de la Copa, però que si es produís aquesta nit classificaria el conjunt blanc-i-blau.
Precedents favorables
Barça i Espanyol han jugat 14 partits de Copa del Rei al Camp Nou amb el balanç de 8 victòries blaugrana, 3 empats i 3 derrotes. El Barça ha superat l’eliminatòria en 9 ocasions i ha caigut eliminat en 5. Tots dos equips s’han enfrontat en una final en una ocasió. Va ser l’any 1957 i el Barça es va proclamar campió guanyant la final per 1-0.