La paciència és la mare de la ciència

25.01.2009 13:50

Marc Guillén

Hi ha partits que no es poden decidir al primer temps perquè s’han de madurar fins que el rival deixa algun forat, com va passar davant del Numància. En aquests enfrontaments tenir “paciència” és el més important tal i com va reconèixer Guardiola.

Aquesta temporada el Barça ha demostrat que sap remuntar els partits, que sap matar-los al primer temps i també, que sap picar pedra al primer temps per guanyar a la segona part quan es troba equips tan ordenats i treballats com el Numància.

Recollir els fruits al segon temps

QM3D0199.jpgTot i la dificultat afegida de jugar amb vent, el pitjor enemic meteorològic per als futbolistes, el Barça va donar ritme al partit des del principi amb una alta velocitat de pilota i el 75% de la possessió. A base de paciència i bona circulació de pilota, el Barça va anar desgastant al Numància durant el primer temps per matar el partit a la segona part. Després d’una primera part sense gols i amb quatre ocasions blaugrana, el Barça va trobar més forats al segon temps i va tenir el doble d’ocasions, vuit. Així van arribar els quatre gols en el segon temps.

Un ajust tàctic al descans

QM3D9931.jpgA la mitja part, l’entrenador blaugrana va buscar un petit canvi tàctic en el seu equip per ser més incisius davant la compacta defensa del Numància. Guardiola sempre vol els extrems ben oberts a la banda, però en aquest cas els va demanar que s’apropessin més al centre per deixar espai als laterals per pujar per la banda.

El primer gol va arribar després d’una arribada d’Alves per la banda. Com sempre, el lateral brasiler va ser el jugador que més centrades va fer, amb dotze. Alhora, Eric Abidal va pujar més del què és habitual. Va fer quatre centrades i va merèixer el reconeixement de Guardiola a la roda de premsa .
Els mateixos que a Sòria
Guardiola va posar el mateix onze inicial, a excepció de Márquez lesionat, que el partit perdut (1-0) a casa el Numància. Com va explicar Guardiola, els va voler donar un estímul més i els jugadors es van treure l’espina clavada de la primera jornada de Lliga. Aquell dia, el Barça no va saber obrir el joc a les bandes i li va faltar paciència per madurar el partit, cosa que es va millorar al partit jugat aquest dissabte. El Barça no es va precipitar com ja els va demanar Guardiola a la xerrada inicial. “Abans del partit ho hem parlat molt amb els jugadors, que calia tenir molta paciència amb la pilota als peus”, va explicar Guardiola a la roda de premsa posterior al partit.