Xavi, Iniesta i Puyol, campions d’Europa

Euro 2008

29.06.2008 22:50

Els tres blaugranes s’han proclamat campions d’Europa després d’imposar-se a la selecció alemanya (0-1) i han trencat la ratxa de la selecció espanyola de 44 anys sense títols. Els barcelonistes han estat peces clau de la final i de la competici

A les 20.45 h ha començat la final de la 13a edició de l’Eurocopa entre Alemanya i Espanya, final inèdita en què els blaugranes Iniesta, Puyol i Xavi han sortit en l’onze inicial de Luis Aragonés, jugadors clau al llarg de tota la competició.
Des del moment en què l’àrbitre Roberto Rosetti ha xiulat l’inici del partit, ha començat un seguit de jugades d’atac i gol, tot i que ha estat Alemanya el combinat que ha protagonitzat les accions més perilloses durant el primer quart d’hora amb un xut de Schweinsteiger aturat per Casillas com l’acció més destacada.

Equilibri de poder i gol

A mesura que avançaven els minuts, Espanya s’ha anat sentint més a gust i ha compromès la porteria del conjunt germànic amb un travesser de Torres, un xut de Capdevila o un de Cesc que ha fet lluir-se el porter Lehman. Fins al punt que al minut 32 Torres ha avançat la selecció espanyola en el marcador: Xavi ha fet una impecable passada a l’espai que Torres ha recollit i, superant el defensa Lahm i el porter alemany, ha enviat al fons de la xarxa. Amb el marcador de 0 a 1 favorable a Espanya s’ha arribat al descans. Xavi, Puyol i Iniesta estaven a 45 minuts de proclamar-se campions d’Europa.

Alemanya torna al partit

espanya_2.jpgLa selecció espanyola ha començat el segons temps a una altíssim nivell. Durant els primers minuts ha estat un no parar d’accions ofensives per part dels de Luis Aragonés. Alemanya, però, s’ha despertat i a partir del minut 59 han tornat a protagonitzar grans accions ofensives com les de Ballack i Kuranyi, que han forçat la intervenció d’Iker Casillas.

Xavi i Iniesta, claus

Malgrat els avisos dels germànics, la selecció espanyola ha seguit creant ocasions de perill en les quals Xavi i Iniesta han estat protagonistes. El de Terrassa ha fet un impecable llançament de falta que Sergio Ramos ha estat a punt de convertir si no arriba a ser pel porter Lehman. Iniesta, per la seva banda, ha tingut el segon gol d’Espanya a les seves botes, però el porter alemany ha tornat a salvar el seu equip.

Xavi, Iniesta i Puyol guanyen l’Eurocopa.

Cap dels dos conjunts es conformava amb el resultat: Alemanya buscava l’empat a la desesperada i Espanya volia marcar el gol de la tranquil·litat. Tot i els intents del combinat germànic, els de Luis Aragonés han tingut incomptables ocasions tot fent un gran futbol, joc que ha descol·locat els homes de Joachim Low, que no han pogut remuntar el 0 a 1 en contra. Després de 90 intensos minuts de joc ofensiu, Espanya s’ha proclamat campiona de l’Eurocopa després de 44 anys de sequera de títols. Iniesta, Xavi i Puyol tanquen amb victòria i títol una gran participació en la màxima competició continental.