Espanya, a la final (3-0)

Euro 2008

26.06.2008 22:18

El migcampista del Barça Xavi Hernández ha marcat el gol que ha obert el camí de la selecció espanyola per a la final de l’Eurocopa. Güiza i Silva han arrodonit una gran segona meitat contra Rússia (3-0).

Ja hi ha final de l’Eurocopa 2008. Després de la treballada classificació d’Alemanya de dimecres contra Turquia (3-2), Espanya ha signat el seu passaport per a la final amb una segona part esplèndida, on la participació dels blaugrana Iniesta i Xavi ha estat decisiva.

Primer temps d’equilibri

iniesta_spain.jpgEls de Luis Aragonés han sortit a per totes i en només sis minuts han arribat amb perill en tres ocasions a l’àrea russa. Xavi, en dues ocasions, ha generat perill i Torres, amb un gran xut, ha fet lluir Akinfeev. Els de Hiddink, a poc a poc, han refredat el partit i el matx s’ha equilibrat molt. Els dos equips han intentat imposat el seu ritme però cap conjunt s’ha acabat de trobar còmode al terreny de joc.

Lesió de Villa i entra Cesc

Amb Arshavin molt ben marcat, el davanter Pavlychenko ha estat el jugador més perillós de Rússia amb un parell de xuts amb molta intenció. En un d’ells Casillas ha tingut la intervenció més brillant des de la porteria. Després de xutar una falta, Villa s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Cesc a 12 minuts pel final del primer temps.

Golàs de Xavi

finaL-spain.jpgAl minut 8 del segon temps ha arribat la millor acció del partit. Xavi, des del mig del camp, ha combinat amb Iniesta, que després de retallar ha enviat una centrada que el mateix Xavi rematava de manera impecable a la xarxa. Ha estat una gran combinació dels dos migcampistes del Barça. Tots dos futbolistes s’han fet amb el control del partit i al seu ritme la selecció espanyola ha jugat els millors minuts. Torres ha tingut a tocar el 2-0 en un parell d’ocasions però no ha tingut encert en les rematades.

Gran espectacle

El joc de toc i passades ràpides de la selecció d’Aragonés ha anat creixent minut a minut i Güiza i Silva han ampliat les diferències al marcador. En el 2-0, l’exblaugrana Cesc ha ofert una assistència de luxe cap a Gúiza, que no ha desaprofitat fent passar la pilota per sobre del porter.

En el tercer gol, Iniesta ha generat una gran jugada que ha transformat David Silva. La selecció espanyola ha pogut marcar més gols davant una Rússia que no ha tingut cap opció per entrar en el partit i que ha tingut molt poques semblances amb l’equip que va meravellar contra Holanda.