Alemanya, la primera finalista (3-2)

Euro 2008

25.06.2008 22:44

La selecció alemanya és el primer equip que es classifica per a la final de l'Eurocopa d’Àustria i Suïssa. Un gol de Lahm en el minut 90 ha donat el pas a Alemanya a la final de diumenge.

Aquest dimecres s’ha conegut el primer finalista de l’Eurocopa 2008 després que els alemanys s’hagin imposat a Turquia. Ara la selecció d’Alemanya espera rival, que sortirà del partit entre Rússia i Espanya d’aquest dijous.

Una Turquia sense complexos

Els turcs han sortit al terreny de joc sense complexos i sense que es notessin les nombroses baixes. Per la seva banda, els alemanys, lluny d’oferir el bon joc demostrat contra Portugal als vuitens de final, han anat de menys a més.

Domini turc a la primera part

Els primers a obrir el marcador han estat els jugadors de Fatih Term. Després que Altintop i Karim Karim ho hagin intentat en diverses ocasions, en el minut 22 Ugur Boral ha fet el primer per a Turquia. El jugador de la selecció turca ha aprofitat el rebuig d’una pilota llançada per Karim Karim al travesser per enviar la pilota al fons de la porteria de Lehmann. Tot i així, els alemanys han reaccionat ràpid i en el minut 26 han empatat el matx gràcies a un bon remat de Schweinsteiger. Amb l’empat a un gol s’ha arribat al descans.

Lahm resol la semifinal

Si la primera part ha estat de clar domini turc, el segon període ha estat controlat per la selecció d’Alemanya. Els de Joachim Low han tingut les millors ocasions de gol, tot i que tots dos equips s’han mostrat força prudents en atac. Klose en el 78 ha fet el 2-1, però els turcs han aconseguit empatar gràcies a un gol de Semih Senturk. Però quan ja es pensava que s’arribaria a la pròrroga, Lahm ha aconseguit el gol (min. 90) que col·locava Alemanya a la final de l’Eurocopa 2008.