Cau Portugal (2-3)

Euro 2008

19.06.2008 22:54

Alemanya és la primera semifinalista de l’Eurocopa. En un partit espectacular, els germànics s’han imposat a Portugal per 2-3. Deco ha estat el millor futbolista del conjunt entrenat per Scolari.

Basilea ha estat l’escenari d’un partit d’altíssim nivell. A l’alçada d’aquesta Eurocopa. Amb espectacle, gols i emoció fins al final. En aquest cas, la contundència, l’estratègia i el joc aeri d’Alemanya han superat la creativitat portuguesa. Els germànics, però, han patit fins al xiulet final.

Alemanya colpeja primer

El conjunt de Joachim Löw ha jugat amb un 4-4-2. Schweinsteiger tornava després de complir sanció i ha estat el primer protagonista del partit. En el minut 20, Ballack i Podolski han protagonitzat una extraordinària jugada per la banda dreta que ha acabat amb la centrada de Podolski i la rematada d’Schweinsteiger, que ha marcat el 0-1. Cinc minuts més tard ha estat Miroslav Klose qui ha rematat sol davant la porteria de Ricardo, després d’un llançament de falta de Schweinsteiger. Alemanya feia circular la pilota amb velocitat i ha colpejat primer.

Exhibició de Deco

Luis Felipe Scolari ha jugat amb l’onze titular habitual. Un 4-2-3-1 amb Nuno Gomes d’únic punta. Deco, amb llibertat de moviments al mig del camp, ha realitzat un partit espectacular. Ha pressionat, ha recuperat, ha fet jugar l’equip amb velocitat, ha assistit. Ha estat brillant. El millor del seu equip i el principal ‘culpable’ de la reacció de Portugal, que en el minut 25 ja perdia per 0-2. De fet, Deco ha iniciat la jugada de l'1-2, que ha acabat amb el gol de Nuno Gomes.

L’ofici d’Alemanya

A la segona part, Portugal ha intentat dur el pes del partit, però sense gaire perill. L’única ocasió clara l’ha protagonitzat Pepe després d’un llançament de córner. Alemanya, però, ha tornat a trencar el partit. Novament ha guanyat els lusitans en l’estratègia i el joc aeri. En el minut 61, Schweinsteiger ha llançat la falta i Ballack, de cap, ha fet l’1-3.

Reacció final

Portugal ho ha provat amb llançaments des de la llarga distància. Scolari ha introduït dos canvis i amb l’entrada de Nani ha revolucionat el joc portuguès.
Una extraordinària jugada del futbolista del Manchester ha servit perquè Postiga anotés el 2-3 a només 3 minuts per al final. Alemanya ha patit per ser el primer semifinalista de l’Eurocopa.