Holanda dóna el primer avís (3-0)

Euro 2008

09.06.2008 21:23

Jesús Carrillo

L’equip de Van Basten ha obtingut la victòria més espectacular, fins ara, de l'Eurocopa’08. L’actual campiona del món, Itàlia, amb Zambrotta en l’onze inicial, no ha pogut fer res per aturar el bon joc dels holandesos.

Des del començament, els “orange” han volgut la pilota i l’han jugat amb coherència. Itàlia, tancada, veia com els de Van Basten es feien els amos absoluts del partit. Als 18 minuts, Van Nistelrooy ha disposat d’una bona ocasió per marcar, amb un possible penal per part del porter italià Buffon. Un minut més tard, Sneijder xutava fora, per poc. Holanda s’ha multiplicat i els transalpins només han pogut defensar-se.

S’avança Holanda

Quan havien transcorregut 26 minuts, un xut creuat de Sneijder, després del llançament d’una falta lateral, ha provocat l’últim remat del davanter Ruud Van Nistelrooy. El gol holandès, en possible fora de joc, ha estat molt protestat. Itàlia, en un llançament de cantonada, ha estat a punt d’empatar. L’exblaugrana Gio ha tret la pilota sota pals per evitar el gol de la campiona del món. En la següent acció, el propi Gio ha conduït la contra en una espectacular jugada que ha acabat amb el segon gol holandès. Instants abans d’acabar la primera part, Van Nistelrooy ha tingut el tercer gol per a Holanda, però Buffon ha evitat la sentència dels italians.

Tímida reacció

Els italians han intentat, a la segona part, ser més incisius i tenir més arribada. Els holandesos, a la contra, esperaven sentenciar el partit. Els últims campions del món jugaven a contrarellotge, i el 2-0 era una llosa per fer el seu futbol. Tot i que el tècnic italià, Roberto Donadoni, ha introduït al rectangle de joc de l’estadi nacional de Berna a Cassano i Alessandro Del Piero, Itàlia ha pogut retallar diferències en moltes ocasions. Luca Toni, tot sol davant Van der Sar, i Andrea Pirlo, en llançament de falta, han pogut marcar el gol italià.

Partidàs de Gio Van Bronckhorst

Però com a la primera part, després d’aquesta última acció, un altre cop l’exblaugrana Gio Van Bronckhorst ha estat el protagonista de la contra que ha acabat en el tercer gol “orange”. El jove holandès Afellay ha pogut fer el quart gol, però el travesser de Buffon ho ha evitat. Holanda ha donat un pas molt ferm per guanyar el grup, fent un futbol espectacular, vistós i pràctic a la vegada. Cal destacar que el blaugrana Gianluca Zambrotta ha jugat els 90 minuts.