Espanya i Itàlia, primeres de grup

21.11.2007 23:16

Un gol de Xavi en el minut 52 ha donat la victòria a la selecció espanyola davant Irlanda del Nord i la primera posició del grup F en l'última jornada de la fase classificatòria de l'Eurocopa 2008.

Espanya s'ha assegurat la primera posició del seu grup després de guanyar sense problemes Irlanda del Nord per 1-0 gràcies a un gol de Xavi, que, com Iniesta, va sortir en l'onze inicial del combinat de Luis Aragonés. En canvi, Puyol va veure tot el partit des de la banqueta. En el primer temps, la selecció espanyola va dominar a pler, tot i que no va crear grans ocasions de gol. Les més clares les van protagonitzar els blaugranes Xavi (min. 2) i Iniesta (min. 40), així com Güiza, que, en el minut 41, va rematar fora, per poc, una centrada de Xavi.

Gran gol de Xavi

Xavi_2.jpgEn el segon temps, Espanya va arribar amb més. Producte del seu domini va arribar, en el minut 52, l'1-0, obra del blaugrana Xavi, que va engaltar un fort xut des de fora de l’àrea que va batre el porter Taylor després que la pilota rebotés en Craigan. El migcampista va ser el millor del partit i va ser substituït per Villa en el minut 66. Iniesta, un altre dels destacats, va jugar els 90 minuts. Espanya s'ha classificat com a primera de grup amb 28 punts, seguida per Suècia, amb 26.

França empata davant Ucraïna (2-2)

GOVOU.jpgFrança no va passar de l'empat davant Ucraïna, malgrat que es va posar al davant en el marcador després de remuntar un 1-0. Els tres blaugranes convocats per Domenech, Henry, Thuram i Abidal, van sortir a l'onze inicial i van jugar tot el partit. Ucraïna es va avançar en el marcador en el minut 13 amb un gol del jugador del Liverpool Voronin. Però França va reaccionar ràpidament i, en el minut 20, Henry va marcar un gol de fantasia després de desfer-se de dos rivals. En el minut 33, el davanter de l'Olympique de Lió, el pròxim rival del Barça a la Champions, Govou, va capgirar el marcador en una ràpida acció de contraatac. Tot i això, Ucraïna va aconseguir igualar el partit només començar el segon temps amb un cop de cap de Xevtxenko en una acció desafortunada del porter francès Frey.

Itàlia, primera de grup sense Zambrotta

Itàlia s'ha classificat primera del seu grup per davant de França després de guanyar la modesta selecció de les Illes Fèroe per 3-1. El blaugrana Zambrotta ha vist el partit des de la graderia, ja que va ser un dels jugadors descartats pel tècnic Roberto Donadoni. Els golejadors del partit van ser Benjaminsen, en pròpia porta, 1-0 (min. 11), Toni, 2-0 (min. 36), Chielini, 3-0 (min. 41) i Jacobsen, 3-1 (min. 83).

El Brasil guanya amb problemes l’Uruguai (2-1)

ronaldinhouruguai.jpgLa selecció brasilera es va imposar per 2-1 a l’Uruguai en el clàssic del grup sud-americà de la fase classificatòria del Mundial 2010. La “canarinha” va remuntar un 0-1 en contra amb dos gols del sevillista Luis Fabiano. Ronaldinho va sortir en l’onze inicial i va jugar 60 minuts, fins que va ser substituït per Josué.

Anglaterra dóna la sorpresa
La gran sorpresa de l'Eurocopa ha estat l'eliminació d'Anglaterra. L'equip de Mclaren necessitava un empat davant Croàcia per classificar-se, però ha acabat perdent per 2-3. Croàcia passa com a primera de grup, i Rússia també es classifica, després de guanyar Andorra per un ajustat 0-1.
La resta de seleccions classificades són: Espanya, Suècia, Itàlia, França, Grècia, Turquia, Rep. Txeca, Alemanya, Croàcia, Rússia, Rumania, Holanda i les seleccions amfitriones, Suïssa i Àustria.