Bons debuts de Rijkaard a la Copa

13.11.2007 14:20

Marc Guillén

Frank Rijkaard afronta un debut a la Copa per cinquena temporada. Els precedents diuen que el Barça de Rijkaard només en va ser eliminat a la temporada 2004/2005, a Santa Coloma de Gramenet, en una eliminatòria a partit únic.

Com aquesta temporada amb l’Alcoià, amb Frank Rijkaard a la banqueta, el Barça sempre ha jugat la primera eliminatòria de Copa contra un equip de Segona Divisió B. Aquests partits són aparentment fàcils, però quan es juga a camp contrari es compliquen a causa de les condicions dels camps i de l’eufòria local.

Eliminatòries amb anada i tornada

ezquerrocopazamora.jpgDes de la temporada 2005/2006, les eliminatòries són a doble partit. Des de llavors, el Barça ha superat els enfrontaments sense gaires problemes. Passi el que passi a domicili, el Barça té la tornada al Camp Nou, on el marge de sorpresa dels equips petits és menor.

Golejades al Camp Nou

Fa dues temporades, el Barça va visitar el camp del Zamora i hi va guanyar per 1 a 3. El FC Barcelona va començar perdent, però els blaugranes van remuntar, amb gols de Giovanni Van Bronckhorst, Márquez, de falta, i Giuly. Al Camp Nou, la diferència va ser major: l’equip de Rijkaard va golejar 6 a 0 el Zamora amb gols d’Ezquerro, Motta, Maxi, Van Bommel i Larsson, per partida doble.

La temporada passada va succeir una cosa similar. El debut a la Copa va ser a Badalona, on el Barça va guanyar 1 a 2, amb gols de Gudjohnsen. Una altra vegada, al Camp Nou el Barça ho va tenir més fàcil i va golejar per 4 a 0 el seu rival de Segona B. Gio, Ezquerro i Saviola van ser els golejadors.

Eliminatòries a partit únic

qm3d8608.jpgFins fa dues temporades, les primeres eliminatòries de Copa eren a partit únic al camp de l’equip més dèbil. Jugar-s’ho tot a un sol partit i a camp contrari donava més opcions als equips petits, i els resultats així ho demostren.

El primer any de Rijkaard a Barcelona, el primer equip blaugrana va començar la competició de Copa al camp de la Gramanet. En aquesta primera ocasió el FC Barcelona va guanyar 0 a 1, amb un gol de Ronaldinho als minuts finals.

En canvi, en la segona temporada de Rijkaard, el Barça va tornar a debutar a la Copa al camp de la ‘Grama’. En aquesta ocasió els blaugranes van lluitar fins al final, però al minut 7 de la pròrroga el Barça va encaixar un gol que el va fer fora de la competició.
Jugadors campions de Copa
A la plantilla blaugrana hi ha set jugadors que ja han guanyat la Copa, tot i que cap d’ells ho ha fet amb el Barça. Hi ha quatre jugadors que han guanyat dues copes: Thuram va guanyar-les amb el Parma i la Juventus; Henry, amb l’Arsenal; Deco, amb l’Oporto, mentre que Gudjohnsen va ser campió de Copa amb el PSV i el Chelsea. Els altres blaugranes que ja tenen una Copa al seu palmarès són Sylvinho, amb el Corinthians; Eto’o, amb el Mallorca, i Milito, amb el Saragossa.