El Rangers goleja el Celtic (3-0)

20.10.2007 16:15

David Puig

El Glasgow Rangers s’ha imposat clarament el Celtic per 3-0 en el derbi de la Lliga escocesa. Ibrox Stadium ha vibrat amb un gran partit del proper rival del Barça a la “Champions”. El gallec Novo, amb dos gols, ha estat l’heroi del partit.

El Barça es trobara dimarts a un Glasgow Rangers amb la moral pels núvols després de golejar per 3-0 al Cèltic , el seu gran rival a l’Scottish Premier League. L’equip de Walter Smith ha fet un partit pletòric de força i verticalitat, sobre tot en el segon temps i no ha donat cap opció a un Cèltic molt inferior. Nacho Novo ha marcat dos gols i ha estat designat com el millor jugador del partit.

Poc futbol i joc dur en el primer temps

El primer temps s’ha caracteritzat per la tensió en el joc i les poques ocasions de gol. Les entrades dures i les picabaralles han estat constants, fet que ha provocat nombroses interrupcions. El defensa del Celtic Mc Manus ha hagut d’abandonar el camp en llitera semiinconscient després d’un fort xoc. I és que els dos equips han jugat al límit, però no han aconseguit arribar amb fluïdesa a l’àrea contrària. Només hi ha hagut dues ocasions clares. La primera, al minut 4, una xilena de del verd-i-blanc Mc Donald que el porter ha desviat a córner. L’altra, l’única del Rangers, ha acabat amb gol. Novo ha aprofitat una indecisió de la defensa del Cèltic per marcar de cap (min 28). L’altre jugador espanyol del Rangers, Carlos Cuéllar ha tingut una actuació destacada en l’eix de la defensa.

Exhibició de força del Rangers

En el segon temps, el Rangers ha exhibit el millor del seu futbol: agresivitat i verticalitat. Tot i que el Cèltic ha intentat apropar-se a la porteria de McGregor, els “protestants”, amb el suport d’una afició inesgotable, no han permès cap ensurt. Només un remat des de l’interior de l’àrea de Jarosik ha estat l’única ocasió clara dels “catol•lics”. En el minut 57, Ferguson marcava el 2-0 després d’aprofitar una errada de al defensa del Celtic que ha deixat la pilota morta a peus del migcampista del Rangers. El gol ha deixat tocat al Celtic. El partit s’ha endurit però el Rangers mai ha perdut els papers. En el minut 79, Evander Sno feia un clar penal a Charlie Adam que Nova convertia en el 3-0 definitiu.

El Barça no ho tindrà fàcil

El Barça tindrà un test molt exigent el proper dimarts a l’Ibrox Stadium. Espera un equip potent físicament i vertical en el seu joc d’atac que, a més, afrontarà el partti amb la moral alta després d’haver golejat al seu gran rival. L’afició del Rangers també tindrà un paper molt especial. Els 51.082 espectadors que hi caben a l’Ibrok Stadium estan molt a prop de la gespa i no paren d’animar durant els 90 minuts. El partit tindrà tots els ingredients per veure un gran espectacle futbolístic. L’únic que pot deslluir el partit pot ser la climatologia ja que es preveuen pluges a Glasgow els propers dilluns i dimarts.

Cara i creu dels altres rivals

L’Olimpique de Lió, en la 11a jornada de la Lliga francesa, ha guanyat al Mónaco per un contundent 3-1. Juninho Pernanbucano, Reveillere i Benzemá han estat els golejadors de l’equip que, gràcies a aquesta nova victòria, segueix encapçalant la taula classificatòria.

Per la seva banda, a l’Sttutgart, últim campió de la Bundesliga, no li van tan bé les coses. Aquest dissabte a la tarda ha perdut 4-1 al camp de l’Hamburg, i no només s’allunya de les posicions capdavanteres sino que comença a estar a prop de la zona de descens.