El Vila-real, últim botxí del Barça

18.10.2007 11:49

Berta Brau

Des del 22 d'abril del 2007, a la 31a jornada de Lliga, el Barça no ha perdut ni un partit. I va fer-ho precisament al Madrigal (2-0), contra el rival que el conjunt de Rijkaard es trobarà dissabte.

I és que fa pràcticament 5 mesos que el FC Barcelona no perd cap partit. L’última derrota data del 22 d’abril del 2007, en què els de Rijkaard van caure davant el Vila-real (2-0). Des d’aleshores el conjunt blaugrana ha acumulat 10 victòries i 4 empats en aquesta competició.

L’últim precedent

WEB_03.jpgEl Barça arribava al Madrigal com a líder de la classificació amb 59 punts i amb el millor balanç golejador (60 gols marcats i 27 d’encaixats). Pel que fa al Vila-real, era dotzè, amb 38 punts i un còmput de 29 gols marcats i 39 de rebuts. Aquell dia, però, el que apuntava la previsió estadística no es va acomplir.

Després d’una primera part ajustada en la qual no hi va haver gols, els de Pellegrini van sortir decidits a la segona part i, amb un gol de Pires al minut 55 i un altre de Marcos al 84, van trencar el partit i van crear el precedent que avui es manté com l'última derrota blaugrana del 2007 a la Lliga.

El següent rival

El Vila-real és precisament el següent rival del Barça. El conjunt de Pellegrini és el tercer classificat, a només dos punts del Barça, i aquesta temporada només ha perdut un partit a casa (0-5), contra el Reial Madrid, a la segona jornada de Lliga. Quant al Barça, visitarà el Madrigal com a segon classificat i amb una ratxa de 14 jornades invictes i 4 victòries consecutives.
Precedents històrics
El FC Barcelona i el Vila-real s’han enfrontat un total de 16 ocasions, de les quals 7 han acabat amb victòria blaugrana, 6, amb victòria per al conjunt de la Plana i 3, en empat. Dels partits disputats a casa del Vila-real, el Barça n’ha guanyat 3, n’ha perdut 4 i n’ha empatat 1. En l’era Rijkaard, però, el camp del conjunt valencià ha estat un escenari gairebé infranquejable per al Barça ja que l’equip català només ha guanyat al Madrigal en una ocasió de les 4 que hi ha jugat: va ser la temporada 2005/2006 gràcies a dos gols en pròpia porta de Peña.