Bojan dóna el pas a una final que no jugarà

05.09.2007 15:00

Bojan dóna el pas a una final que no jugarà (2-1)

Anna Segura

Tot i que la selecció espanyola ha passat a la final del Mundial sub-17 gràcies al gol de Bojan a la pròrroga, el davanter blaugrana es perdrà la final després de ser expulsat instants abans que l’àrbitre xiulés la fi del partit.

Un gol que dóna el pas a la final del Mundial sub-17, però que malauradament l’autor d’aquest, Bojan, se’l perdrà després de ser expulsar en veure la segona targeta groga. I és que a quatre minuts pel final de la pròrroga, Bojan ha decidit un partit que tenia molts números d’acabar en els penals. Tot i que Bojan no hi serà, els altres blaugranes presents en el Mundial, Iago, Àlex i David González jugaran la final.

Ghana comença fort

La selecció ghanesa ha sortit al camp amb moltes ganes i molt superior a l’equip entrenat per Juan Santiesteban. Els deu primers minuts han tingut clar color ghanès, ja que l’equip africà ha tingut les millors aproximacions a l’àrea defensada per De Gea. Els ghanesos han demostrat més velocitat i més fortalesa física en els primers compassos del partit. Bojan ha disposat d’una de les primeres ocasions de gol per a la selecció espanyola després de llençar una falta que ha passat prop del pal esquerre de la porteria de Joseph Addo.

Els espanyols han començat a aparèixer més en el partit, sobretot quan els ghanesos han baixat la pressió. Tot i així, la selecció africana ha continuat tenint les millors ocasions per obrir el marcador. Cinc minuts abans del final del primer temps, la selecció espanyola ha tingut tres clares ocasions de gol que no han acabat al fons de la porteria per ben poc.

Els gols, a la segona part

bojan2.jpgDesprés del descans, els primers minuts han estat per a la selecció espanyola que ha mostrat tenir més iniciativa a l’hora de buscar el gol que els hi donés el pas a la final. En el minut 67 ha arribat el primer gol. Una gran centrada des de la banda esquerra del jugador blaugrana, Iago, ha estat rematada per Aquino. El gol ha tardat uns segons en pujar al marcador, ja que Ghana ha demanat mans del davanter Aquino.

L’autor de la passada del gol de la selecció espanyola, Iago, ha estat substituït per Illarramendi en el minut 79. En aquesta mateix minut, ha arribat el gol de Ghana fruit d’una gran jugada d’Adams. Després de l’empat, els ghanesos han buscat més el gol mentre que Espanya s’ha tancat en defensa, buscant arribar a la pròrroga. Àlex, jugador blaugrana, ha entrat en el minut 83 per Nacho.

Bojan ha tingut a les seves botes el pas a la final en el 93, quan després d’una gran jugada individual ha relliscat davant el porter de Ghana.

La pròrroga de Bojan

Si durant els 90 minuts Bojan ha tingut una participació discreta, durant la pròrroga el davanter blaugrana ha aparegut. I ho ha fet de la millor manera. En els 30 minuts que ha durat la pròrroga, Bojan ha tingut les millors ocasions per part de l’equip espanyol. Els de Juan Santiesteban han buscat en tot moment el davanter blaugrana. En el 116, després d’una falta sobre Bojan, ha pujat el 2-1 al marcador. Fran Mérida, des de la gairebé la línia de fons, ha tret una falta cap enrere i Bojan, desmarcat, ha xutat una pilota que ha entrat al fons de la xarxa després de superar la defensa de Ghana.

Quan l’àrbitre estava a punt de xiular el final, Bojan ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. El protagonista de la semifinal es perdrà la final del Mundial sub-17.

L’altra semifinal

La selecció espanyola jugarà la final contra el guanyador de l’altra semifinal que la disputaran aquest dijous Nigèria i Alemanya. La final serà el pròxim diumenge 9 de setembre.

Per la seva banda, amb el gol de Bojan, el blaugrana ha sumat un total de cinc gols en el Mundial que es disputa a Corea.