Bojan i Iago eliminen Corea (3-0)

29.08.2007 12:59

David Puig

Els blaugranes Bojan Krkic i Iago Falqué han estat els protagonistes del partit de vuitens de final del Mundial sub-17 contra Corea del Nord. La selecció espanyola s'ha imposat als coreans per 3-0, amb dos gols de Bojan i un altre de Iago.

Bojan Krkic ha tornat a ser decisiu amb la selecció sub-17. El davanter blaugrana ha estat l'autor de dos dels tres gols amb què Espanya s'ha imposat Corea del Nord, classificant-se d'aquesta manera per als quarts de final del Mundial. El també blaugrana, Iago Falqué, va marcar el tercer gol del partit tot just sortir al terreny de joc.

Bojan va obrir el camí de la victòria

Un partit més, Alex Bolaños i Bojan van sortir en l'onze inicial del combinat de Juan Santisteban. Sota una pluja constant que no va deixar de caure sobre el Poliesportiu d’Ulsan, la selecció espanyola es va mostrar molt superior al seu rival en tot moment. El domini i millor joc del combinat espanyol es va traduir en gol en el minut 28 quan Bojan va marcar l'1-0, des de fora de l'àrea, amb una gran mitja volta des de fora de l'àrea que va fer inútil l’estirada del porter coreà. Amb el mínim avantatge de la selecció espanyola es va arribar al descans.

Millor al segon temps

El joc d' Espanya va millorar en el segon temps. Corea va obrir les línies buscant el gol de l'empat i la selecció de Santisteban va disposar de més espais per desenvolupar el seu joc. Bojan, un malson per a al defensa coreana, va deixar l'eliminatòria sentenciada en el minut 50 amb una altra acció 'marca de la casa' en la que, després de driblar un defensa, va enviar un xut ajustat al fons de la porteria coreana. Bojan arrodonia una perfecta actuació personal amb un segon gol que deixava Espanya als quarts de final. Sens dubte, el millor regal d'aniversari per al davanter català que ahir feia 17 anys.

Iago s'estrena al Mundial

Qui tampoc oblidarà aquest partit és Iago Falqué. El migcampista del filial va sortir al terreny de joc en el minut 66 en substitució de Jordi i tot just 30 segons després marcava el 3-0, el seu primer gol amb la selecció en el Mundial sub-17. A partir d' aquest moment, Espanya va controlar perfectament el partit malgrat els intents coreans de retallar el marcador. La selecció espanyola sub-17 s'enfrontarà França en el partit de quarts de final que es jugarà el dia 1 de setembre a Jeju.
Homenatge a Puerta
L' organització del Mundial de Corea ha volgut afegir-se al dolor del món del futbol per la mort del jugador del Sevilla, Antonio Puerta. Abans del partit entre Espanya i Corea del Nord es va guardar un minut de silenci en senyal de dol i els jugadors de la selecció espanyola van lluir braçals negres.