Victòria amb golàs

12.07.2007 09:00

Argentina s'ha desfet contundentment de Mèxic en les semifinals de la Copa Amèrica per 3-0 amb una excel•lent diana del blaugrana Leo Messi.

Argentina ha demostrat que és la més ferma candidata a endur-se aquesta edició de la Copa Amèrica perquè és la selecció que més bon futbol ha elaborat. Una mostra d’aquesta solidesa i de la força ofensiva dels d’Alfio Basile ha patit aquesta matinada passada, el Mèxic de Rafa Márquez. Els d’Hugo Sánchez que havien realitzat un campionat amb nota fins les semifinals no ha estat obstacle per uns argentins liderats per Juan Román Riquelme i Leo Messi.

Heinze ha obert el marcador en el minut 45 després d’una assistència precisa de Riquelme. L’ex jugador del Barça i el Vila-real amb càlculs mil•limètrics ha ‘fabricat’ una passada a Heinze, que no ha desaprofitat davant el porter mexicà Oswaldo.

Els mexicans han tingut marge de maniobra però ni els intents d’Arce per banda dreta ni els de Guardado, per l’esquerre, han estat capaços de generar el perill suficient perquè les seves jugades finalitzessin en dianes pels azteques. La millor ocasió de Mèxic, s’havia produït en el 35, quan Guardado ha estrellat un xut contra els pals argentins.

Una altra diana de crac

Ja en la segona part, la selecció argentina ha mostrat amb autoritat en el camp qui tenia més possibilitats d’accedir a la final i pilotejava amb la tranquil•litat de l’avantatge en el marcador. Amb aquestes circumstàncies ha arribat el gol de Messi; la sentencia. I és que el blaugrana ha fet de les seves per la banda dreta, ha aixecat la pilota amb suavitat per colar-la per sobre del porter mexicà, el 0-2.

El tercer gol argentí ha nascut d’una falta de Rafa Márquez sobre Tévez que el àrbitre xilè Carlos Chandía ha assenyalat com a penal i que Juan Román Riquelme ha tranformat en el 65.

La final desitjada

D’aquesta manera, les dues principals candidates al títol, la selecció de Brasil i Argentina es veuran les cares en la final. La mateixa final que es va produir fa tres anys i que en aquella ocasió es va endur la ‘canariha’.

Tres blaugranes protagonistes

Després de confirmar-se dimecres la contractació de Gabi Milito, amb l'ex jugador del Saragossa han estat tres els blaugranes que han participat en la semifinal: Márquez, Messi i Milito. Tots tres han disputat els 90 minuts. Als dos argentins encara els queda la final contra Brasil.