L’albiceleste, a quarts de final

03.07.2007 14:11

La selecció argentina s’ha classificat la matinada d’aquest dimarts per als quarts de final de la Copa Amèrica després d’imposar-se a la selecció de Colòmbia per 4-2.

Després de guanyar els Estats Units en el primer partit, l’equip de Messi va vèncer la selecció colombiana amb un còmode resultat de 4 gols a 2. Malgrat el domini i la superioritat que la selecció argentina va imposar des de l’inici de l’enfrontament, va ser l’equip de Colòmbia qui va inaugurar el marcador de l’estadi de Maracaibo. El primer gol va arribar al minut 10 quan Edixon Perea, aprofitant un llançament de Ferreira, desvia el xut i supera Abbondanzieri.

Contundent resposta argentina

La resposta albiceleste no va trigar gaire a arribar. Una falta d‘Hugo Rodallega sobre Messi dintre de l’àrea va ser el motiu perquè Crespo empatés el marcador amb un xut de penal, del qual en va sortir lesionat, essent substituït per Diego Milito. No satisfeta amb l’empat, la selecció que dirigeix Alfio Basile va marcar dos gols més abans de la mitja part. El segon gol argentí va començar a les botes del blaugrana Lionel Messi per acabar amb culminació de cap de Riquelme. El jugador del Boca Juniors també va ser l’artífex del tercer gol de l’albiceleste, després d’un llançament de falta a la frontal de l’àrea.

Calma després de la tempesta

La segona part es va caracteritzar pel domini argentí, tot i que la selecció de Colòmbia va escurçar diferències a poc més d’un quart d’hora per al final del temps reglamentari amb un gol de Castrillón que deixava el marcador amb un 3 a 2. Amb aquest gol la selecció de Jorge Luis Pinto es va animar però els argentins no van concedir cap oportunitat als colombians i en el temps de descompte, Diego Milito va marcar el quart i definitiu gol.

Victòria de Mèxic al Mundial sub-20

D’altra banda, la selecció mexicana, en què juga el barcelonista Giovani dos Santos, va guanyar la matinada d’aquest dimarts a la selecció de Gàmbia per 3-0, en un partit dominat de principi a fi per l’equip mexicà. El jugador del Barça va ser l’autor del primer gol de Mèxic, que va arribar al minut 57 de joc.
La fitxa
Argentina, 4
Colòmbia, 2

Argentina: Roberto Abbondanzieri - Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze - Juan Verón (Luis González, 80), Javier Mascherano, Esteban Cambiasso - Juan Román Riquelme - Lionel Messi (Carlos Tévez, 84) i Hernán Crespo (Diego Milito, 21). DT:

Colòmbia: Miguel Calero - Gerardo Vallejo, Iván Córdoba, Luis Amaranto Perea, Javier Arizala - Fabián Vargas, John Viáfara (Jaime Castrillón, 62), Jorge Banguero - David Ferreira (Macnelly Torres, 76) - Hugo Rodallega i Edixon Perea (Andrés Chitiva, 67).

Gols: 0-1 E. Perea (min. 10), 1-1 Crespo (min. 20, penal), 2-1 Riquelme (min.34), 3-1 Riquelme (min. 45+1), 3-2 Castrillón (min. 73), 4-2 D. Milito (min. 90+2).

Estadi: José 'Pachencho' Romero, de Maracaibo
Àrbitre: Carlos Simón (Brasil)