Festa amb triomf argentí (0-1)

24.05.2008 20:45

Roger Bogunyà

La selecció argentina s’ha imposat per 0-1 a la catalana al Camp Nou. Valdés ha jugat els primers 45 minuts i Leo Messi n’ha disputat 71 i ha estat un dels referents ofensius del conjunt sud-americà mentre ha estat sobre la gespa.

Precisament quan el ‘19’ blaugrana ha abandonat el Camp Nou ha estat quan la selecció argentina ha fet el gol de la victòria, gràcies a l’oportunisme de Lavezzi. El matx ha estat entretingut i els dos equips han tingut nombroses ocasions de gol, però l'Argentina ha estat força superior als trams finals de cada meitat. Amb tot, l’amistós del Camp Nou ha estat una festa, sobretot per als 43.280 espectadors que han acudit aquest dissabte al camp blaugrana.

Mana Argentina

QM3D2299.jpgTots dos equips han sortit amb la intenció de guanyar. Era Argentina, de totes maneres, la que arribava amb més perill, mitjançant ràpids contracops que agafaven Catalunya amb la defensa avançada. Així han començat les jugades en què Agüero (min. 6 i 20) ha estat a punt d’obrir el marcador. Tanmateix, Catalunya, a través d’un molt actiu Luis Garcia, també ha disposat d’arribades que haurien pogut concloure en gol.

Els darrers minuts de la primera part han estat els que més clarament ha dominat la selecció sud-americana. El blaugrana Messi, a la banda dreta de l’atac argentí, ha portat de bòlit David Garcia, i també des del centre de l’atac ha gaudit d’una boníssima ocasió que ha aturat Valdés (min. 42). Companys d’equip i rivals aquesta tarda, la partida individual d’avui l’ha guanyat el porter, que ha estat substituït a la mitja part sense haver rebut cap gol.

Lavezzi fa el 0-1

QM3D2448.jpgA la represa Catalunya s’ha recuperat i ha disposat, mitjançant Serrano, de dues bones ocasions per avançar-se. Argentina, en canvi, ha esperat per prémer l’accelerador i ha estat a partir del minut 65 que ha començat a imposar, una vegada més, la seva llei, amb un Messi elèctric a la dreta. Curiosament, però, quan el blaugrana s’ha retirat del terreny de joc (min. 71) ha estat quan els sud-americans han fet el 0-1, obra de Lavezzi (min. 73).

Només dos minuts més tard Agüero ha completat una gran jugada individual que ha estat a punt de significar el 0-2. Els darrers minuts del matx, com gran part de la segona meitat, han estat marcats pel cúmul de canvis a les dues seleccions.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Suport a Milito
Després de sentir-se els dos himnes abans de l’inici del matx, els jugadors argentins s’han fet la foto oficial lluint una pancarta en què es podia llegir "Fuerza Gabi", en al·lusió al blaugrana Gabriel Milito, lesionat de gravetat -lligament creuat trencat per la part del fèmur- davant el Manchester United. El central estarà un mínim de sis mesos de baixa.