Manchester United, campió d'Europa

21.05.2008 23:58

El Manchester United s’ha proclamat per tercera vegada a la seva història campió de la Lliga de Campions després de guanyar, des del punt de penal, al Chelsea. Els temps reglamentari i la pròrroga han acabat en empat a un.

Els dos gols del partit, en temps reglamentari, s’han fet a la primera part del partit. Primer Cristiano Ronaldo, per a l’United avançava als “red devils”. Instants abans d’acabar els primers 45 minuts el capità dels “blues”, Frank Lampard, ha fet el gol de l’empat.

Constans alternatives

Els dos equips de la Premier han disposat de clares i bones ocasions per guanyar el partit. El Chelsea, a la segona part, i el propi United han posat a prova els dos porters, que han respòs a la perfecció. Destacada la gran ocasió per al Chelsea a la segona part, amb un fort llançament de Ballack, i que el pal esquerre de la porteria de Van der Sar ha evitat el gol.

Pluja i problemes físics

La pluja i l’intensitat del partit han provocat, especialment a la pròrroga, les constants aturades dels jugadors dels dos equips. Els estiraments fets pels propis jugadors han aturat constantment el partit. El cansament ha donat pas als nervis, i a falta de 5 minuts per a la conclusió de la segona part de la pròrroga l’àrbitre ha expulsat, amb vermella directa, a l’ivorià Didier Drogba. El Chelsea ha jugat els darrers instants del partit i la tanda de penals sense el futbolista africà.

Els penals decideixen el títol

La tanda de penals ha estat, simplement, un espectacle d’emoció i nervis. El resultat dels penals ha estat de 6-5 favorable als “red devils”. Dels set llançaments de cada equip, Cristiano Ronaldo ha fallat per part dels de Ferguson. John Terry, en l’últim llançament de la primera tanda, i el francès Anelka, han fallat dos dels set penals llançats pels d’Stamford Brigde. A la tanda de penals, l’exbarcelonista Juliano Belletti ha marcat el segon gol per al Chelsea.