L’Espanyol, expert en victòries en camps importants

17.04.2008 17:29

Tot i que els últims quatre desplaçaments de l’Espanyol han acabat en derrota, aquesta temporada els blanc-i-blaus ja han sumat força victòries importants en camps de primer nivell.

En donen fe el Sevilla, el València i l’Atlètic de Madrid, que han patit als seus estadis l’estil d’un Espanyol al qual, al llarg de tota la temporada, li han anat millor els camps importants que els d’equips a priori més petits.

2-3 a Sevilla

El primer gran triomf lluny de Montjuïc va arribar al Sánchez Pizjuán en la cinquena jornada de Lliga. Aquell dia Tamudo va ser capaç de fer el 2-3 en els darrers minuts de partit, quan el Sevilla havia igualat el matx després d’un 0-2 dels blanc-i-blaus.

I tot seguit, a València

Riera.jpgDues setmanes més tard, l’Espanyol visitava Mestalla, on els de Valverde van refer-se d’un inici de partit molt negatiu en què Baraja havia avançat els locals al minut 4. Riera, amb un xut creuat des de l’esquerra, i Luis García, de nou a prop del final, capgiraven el 1-0 inicial. Eren tres punts més per a un Espanyol que començava a apuntar alt.

Al Calderón, també

Deu jornades més endavant, i després d’haver superat quatre desplaçaments consecutius sense cap derrota, un Espanyol que ja ocupava llocs de Champions visitava el Vicente Calderón. Com a València, l’equip local es va avançar en el primer temps, però Tamudo i Luis García van capgirar el marcador en el segon, quan l’Atlètic ja només jugava amb nou homes.

Des de llavors i fins aquesta jornada l’Espanyol ha signat un registre de sis derrotes i només una victòria lluny de Montjuïc. Els tres punts van venir a Getafe gràcies a un gol de Jonathan a la primera part.
Al Bernabéu, derrota
L’únic camp d’entre els considerats grans en què l’Espanyol no ha pogut guanyar aquesta temporada ha estat el Santiago Bernabéu. Allà, tot i avançar-se amb un gol de Valdo a la primera meitat, els de Valverde van ser remuntats gràcies als gols de Higuaín i Raúl (penal).