El Manchester United, més líder (2-1)

13.04.2008 19:20

David Puig

El rival del Barça a la semifinal de la Champions ha guanyat l’Arsenal per 2-1 i es referma al capdavant de la classificació de la Premier. Cristiano Ronaldo, de penal, i Hargreaves, de falta directa, han capgirat el gol inicial d’Adebayor.

El Manchester United ha donat un cop d’autoritat a la Lliga després de guanyar l’Arsenal per 2-1 en un partit en què els d’Arsène Wenger han merescut millor sort. El partit no ha decebut. S’ha jugat a un ritme molt alt i cap dels dos equips ha especulat amb el marcador.

Primera part equilibrada

adebayorgol.jpgEn el primer temps, tots dos equips han disposat de bones oportunitats per avançar-se al marcador. L’Arsenal, amb dues accions d’Adebayor i Song, ha estat a punt de batre la porteria de Van der Sar en els primers minuts del partit. Ràpidament, l’equip d’Alex Ferguson ha replicat amb rematades de Park i Rooney, que han sortit lleugerament desviades. Però les ocasions més clares han arribat en el minut 35 en dues accions consecutives. Un un contra un d’Adebayor amb Van der Sar l’ha resolt bé el porter local i, a la jugada següent, ha estat Rooney qui s’ha quedat sol davant Lehmann, però el seu xut ha sortit fora per molt poc.

Gols i emoció fins al final

Els gols han arribat en el segon temps. L’Arsenal s’ha avançat als dos minuts de la represa. El golejador Adebayor ha rematat de cap una centrada de Van Persie. L’alegria li ha durat ben poc a l’Arsenal, ja que, tres minuts després, l’àrbitre sancionava amb penal unes mans de Gallas dins l’àrea. Cristiano Ronaldo ha fet l’1-1 després que l’àrbitre ordenés repetir el llançament, ja que el portuguès ha fet la “paradinha” per enganyar Lehmann. El 2-1 també ha arribat a pilota aturada. Hargreaves, de falta directa, capgirava el marcador en el minut 71. L’Arsenal ha pressionat en els últims minuts però el Manchester ha aguantat bé les escomeses del conjunt londinenc. Després d’aquesta victòria, l’equip de Ferguson suma 80 punts al capdavant de la classificació, 6 més que el Chelsea i a 9 de l’Arsenal, que és tercer.
Dos exblaugranes cara a cara
El partit ha permès veure en acció dos jugadors formats al planter del FC Barcelona: el central del Manchester Gerard Piqué i el migcampista de l’Arsenal Cesc Fàbregas. Tots dos han estat titulars i han jugat els 90 minuts. Piqué ha fet tàndem amb Rio Ferdinand i ha tingut una destacada actuació, mentre que Cesc no ha brillat tant però de les seves botes han sortit unes bones passades que no han estat aprofitades pels davanters 'gunners'.