Valdés en suma 250

01.04.2008 22:47

El porter català ha arribat a Gelsenkirchen a la xifra de 250 partits oficials amb el Barça. L’altre protagonista de la nit ha estat Bojan Krkic, amb la seva estrena europea.

Víctor Valdés continua fent història amb el FC Barcelona. Aquest dimarts a la nit ha sumat el seu partit oficial número 250 com a blaugrana. L’efemèride, a més, coincideix amb el seu cinquantenari en competicions europees.

El porter, de 26 anys, va debutar amb el primer equip el 14 d’agost del 2002, en un Barça-Legia de Varsòvia (3-0), corresponent a la prèvia de la Lliga de Campions. Durant aquests cinc anys i mig, ha jugat 250 partits i ha encaixat 212 gols.

Històric Bojan

schalke-fcb_01.jpgL’altre gran protagonista del duel ha estat Bojan Krkic. Al minut 11, el davanter del planter ha marcat el 0-1 en aprofitar una passada de la mort d’Henry. Així, Bojan, amb 17 anys i 217 dies, s’ha convertit en el segon golejador més jove de la història de la Champions. Només el supera Peter Oforiquaye, que va aconseguir marcar amb 17 anys i 195 dies.

El de Linyola ja ha vist porteria en les tres competicions: a aquesta diana se li han d’afegir les vuit que suma a la Lliga i la que va anotar a la Copa del Rei.

L'estrena de Bojan en la màxima competició europea de clubs s'ha produït després de rebre una assistència de Thierry Henry, que ja en suma 8 aquesta temporada. El davanter català, que acumula cinc partits seguits com a titular, és el quart màxim golejador de l'equip, per darrere de Messi, Henry i Eto'o.

Reaparició de Márquez

També ha estat notícia Rafa Márquez. El mexicà ha substituït Touré Yaya al minut 73. Márquez ha reaparegut després de sis setmanes lesionat i ha contribuït que el Barça conservés la imbatibilitat a la Lliga de Campions. De moment, set victòries i dos empats.

Sylvinho, davanter

A banda del retorn de Márquez, el partit també ha servit per veure una curiositat tàctica: el debut de Sylvinho com a extrem. El brasiler, que ha substituït Bojan al minut 85, ha ocupat una posició ofensiva (Abidal encara estava al lateral esquerre) que a punt ha estat de significar un gol per al Barça, però la seva centrada no l'ha poguda aprofitar Henry abans d'arribar al temps de descompte.
Roma, 0 – Manchester Utd, 2
En l’altre partit avançat de la jornada de quarts, el Manchester United ha superat a domicili la Roma per 0-2. Cristiano Ronaldo ha marcat el primer poc abans del descans i Rooney, aprofitant una indecisió de la defensa italiana, ho ha fet a la segona part. El vencedor d’aquesta eliminatòria jugarà contra el de la que enfronta el Schalke 04 amb el Barça.