Messi: pitxitxi de Champions

21.02.2008 15:14

Roger Bogunyà

Leo Messi va oferir un recital de joc vertical i gols al Celtic Park. Les dues dianes de l’argentí el converteixen, a més, en el màxim golejador de la Lliga de Campions d’aquesta temporada després de set partits disputats.

Un gol davant el Lió en l’estrena europea del Barça aquesta temporada, un a Stuttgart en la segona jornada, un amb el Rangers al Camp Nou en la quarta i un altre a Lió en la cinquena van permetre a Messi tancar la primera fase de grups amb quatre gols anotats en cinc partits disputats.

Un gol per partit

celtic-fcb02_x4x.jpgAquest dimecres a Escòcia el ‘19’ blaugrana va transformar-ne dos més, que han tingut dues conseqüències directes. Primera: fer que Messi ja tingui una mitjana d’un gol per partit a Europa aquesta temporada. En sis partits ha anotat sis gols, ja que davant l’Stuttgart al Camp Nou va descansar.

I segona: el crac argentí ja és el màxim realitzador d’aquesta edició de la Lliga de Campions. Lidera aquesta classificació en solitari i homes com Cristiano Ronaldo (Manchester), Ibrahimovic (Inter) i Gerrard (Liverpool) en tenen un menys.

Vuit gols en tres anys

web_12.jpgLeo Messi està trencant aquest any tots els seus rècords a la Champions. La temporada 2005/06, la de l’eclosió de l’argentí, va fer el seu primer gol amb el Panathinaikos (5-0). L’any següent també va anotar-ne un, al camp del Bremen (1-1). I aquest any el pas endavant ha estat brutal: sis gols en sis partits. En total, vuit gols en divuit partits.
Els primers gols del 2008
Els del Celtic Park van ser els dos primers gols de Messi aquest 2008. L’argentí, que es va lesionar a mitjans de desembre davant el València, es va perdre molts partits en aquest inici d’any i no havia pogut marcar encara. L’últim gol de Messi data del 27 de novembre del 2007, quan, també a la Champions, Messi va fer de penal l’1-2 a Lió.