Ronaldinho, titular dos mesos després

20.02.2008 23:00

Ronaldinho, titular gairebé dos mesos després

Roger Bogunyà

Ronaldinho ha tornat a la titularitat dos mesos després al Celtic Park. L’últim partit que el brasiler havia sortit d’inici va ser el Barça-Madrid, disputat el 23 de desembre del 2007. El ‘10’, a més, ha tornat completant un molt bon partit.

El brasiler havia entrat a l’equip gradualment, jugant uns minuts amb el Vila-real a la Copa a casa i amb l’Osasuna, el Sevilla i el Saragossa en Lliga, disputant sempre part de la segona meitat. El brasiler, que el darrer dissabte ja va ser decisiu a La Romareda fent el gol de la victòria, ha tornat a ser titular aquesta nit al Celtic Park, on ha protagonitzat una gran actuació. Molt actiu, el ‘10’ sempre ha buscat l’última passada i ha creat força perill des de la banda esquerra.

Touré Yaya, també titular

El brasiler, però, no ha estat l’únic a reaparèixer. L’africà Touré Yaya, que va jugar els segons 45 minuts a Saragossa, ha sortit de titular a Escòcia. Després d’estar absent per la disputa de la Copa d’Àfrica, Touré Yaya no sortia d’inici des del Mallorca-Barça (0-2), disputat el 5 de gener.

I Eto'o

celtic-fcb15.jpgEl tercer a reaparèixer ha estat Eto'o, que no havia jugat amb els blaugranes des del Barça-Múrcia del 12 de gener. El camerunès, finalista a la Copa d'Àfrica, ha entrat en el minut 73 i ha participat en el tercer gol del Barça, obra de Messi.

El Celtic cau de nou amb el Barça

Aquest triomf del Barça ha suposat la primera derrota del Celtic a casa a Europa des que els blaugranes van guanyar al Celtic Park el 15 de setembre del 2004. Els locals havien guanyat els tres partits a casa en aquesta edició de la Champions, però els blaugranes han aconseguit tornar a superar l’ambient escocès quatre anys més tard.

Única victòria visitant

El Barça ha estat, a més, l’únic equip visitant que s’ha endut la victòria en aquesta anada dels vuitens de final. Cap dels altres set visitants ha pogut endur-se el triomf. Milan, Manchester i Chelsea van aconseguir empatar fora de casa.

Messi, Pitxitxi a la Champions

D'altra banda, Messi ha aconseguit situar-se, amb els dos gols anotats a Escòcia aquest dimecres, com a  màxim golejador de la Champions d’aquesta edició. L’argentí suma sis gols a Europa i lidera en solitari aquesta classificació.

Tres gols visitants a Europa
Els tres gols aconseguits aquest dimecres al Celtic Park suposen la millor marca de l’equip blaugrana com a visitant en aquesta edició de la Champions. Fins ara, els blaugranes havien aconseguit fer-ne dos a Stuttgart i Lió i van marxar sense marcar en la visita al camp del Glasgow.
Es tracta, a més, de la segona millor marca en tota la temporada blaugrana. Els de Rijkaard només van aconseguir fer més gols a Llevant (1-4) i han igualat els tres fets amb el València a Mestalla (0-3) i amb l’Alcoià a la Copa (0-3).