Tot és possible al Celtic Park

20.02.2008 11:59

David Puig

El Celtic Park viurà aquest dimecres el quart partit oficial entre escocesos i catalans. La història diu que qualsevol resultat és possible ja que fins ara, el balanç és força equilibrat amb una victòria per al Barça, un empat i una derrota.

Les dues últimes visites al camp del Celtic han estat amb Frank Rijkaard a la banqueta. A la temporada 2003-04, tots dos equips s’enfrontaven en els vuitens de la Copa de la UEFA. El partit d’anada es va jugar a Glasgow l’11 de març, el mateix dia que un atemptat terrorista causava a mort de més de 200 persones a l’estació madrilenya d’Atocha. L’estat d’ànim dels blaugranes no era el millor per afrontar el partit. Tot i això, el Barça es va emprar amb intensitat però no va poder impedir la victòria escocesa per 1-0.

Amb nou tot el segon temps

El Barça va ser superior al Celtic però va pagar car jugar amb nou quasi tota la segona part. Motta va ser expulsat, juntament amb el defensa local Douglas, per una picabaralla al túnel de vestidors al final del primer temps. Només començar la segona part, una falta de Saviola va ser sancionada amb targeta vermella i el Barça es quedava amb nou jugadors. Els escocesos van treure profit a aquesta situació i gracies a un gol de Thomson al minut 59 acabarien guanyant el partit. A la tornada, el Barça no va poder capgirar el marcador i quedaria eliminat de la Copa de la UEFA després d’un insuficient empat a zero.

Exhibició al Celtic Park

ETOxO.JPGL’últim precedent al Celtic Park es va viure la temporada 2004-05. Era el primer partit de la fase de grups de la Lliga de campions. El blaugrana Henrik Larsson tornava a l’estadi en què va viure els seus millors anys com a futbolista. Un Barça renovat amb jugadors com Giuly, Deco o Eto’o va oferir una exhibició i es va imposar per 1-3 a un Celtic que no va poder fer res per evitar la derrota.

Deco marcava el 0-1 en el minut 20 després d’aprofitar una assistència de Ronaldinho. El Barça va ser molt superior en el primer temps però no va poder deixar el partit sentenciat abans del descans. Va anar d’un pèl que els blaugranes no ho paguessin car, ja que al minut 59 Sutton marcava el gol de l’empat per al Celtic.

Larsson no va celebrar l’1-3

Ben aviat, el Barça va tornar a connectar-se al partit i al minut 78, Giuly marcava l’1-2 després d’una bona combinació amb Belletti. Tres minuts després arribaria el tercer gol blaugrana. Larsson, que havia estat rebut amb la millor ovació del partit, demostraria la seva professionalitat marcant per al seu nou equip l’1-3 definitiu. El suec no va celebrar el gol com a mostra de respecte a la que durant set temporades va ser la seva afició. Aquell any el Barça va classificar-se per als vuitens de final, mentre que el Celtic va quedar fora d’Europa en quedar últim del grup.
El primer duel
La primera vegada que Celtic i Barça van jugar al Celtic Park va ser el 20 de gener de 1965, en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa de Fires. El resultat va ser d’empat a zero, amb una gran actuació del porter blaugrana Salvador Sadurní. El Barça es va classificar per als vuitens de final ja que a l’anada es va imposar clarament per 3-1.