Descans merescut per a Iniesta

17.02.2008 12:12

Sergi Nogueras

El partit amb el Saragossa va ser el primer d’aquesta Lliga en què no va participar Andrés Iniesta. El del planter només s’havia perdut fins ara la tornada dels setzens de la Copa.

Després de 23 partits de Lliga, Andrés Iniesta va descansar. El jugador del planter era l’únic jugador de camp que havia disputat tots els compromisos d’aquesta Lliga 2007/08 i només el superava el porter Víctor Valdés. Ara Iniesta podrà arribar també més fresc a l’important partit de dimecres a la Lliga de Campions davant el Celtic de Glasgow.

L’altra absència

QM3D0544.jpgFins ara Iniesta només s’havia perdut el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei davant l’Alcoià. En aquell cas, i amb l’eliminatòria ja decidida gràcies al 0-3 de l’anada, Rijkaard va deixar Iniesta descansant a la banqueta. A la Lliga de Campions ha estat present en els 6 partits de la fase de grups, mentre que a la Copa del Rei n’ha jugat 5 dels 6 possibles. És a dir, en total, 34 partits oficials amb el Barça en sis mesos i mig de competició.

Sempre a punt

iniesta_titol_llevant.jpgDes que és al primer equip, Iniesta sempre ha estat un dels jugadors més utilitzats per Frank Rijkaard. Un exemple el trobem en els partits de Lliga. Després de jugar 6 partits la temporada 2002/03 i 11 la 2003/04, el ‘8’ blaugrana fa un gran salt i passa a jugar-ne 37 la 2004/05. La temporada 2005/06 en suma 33, mentre que l’any passat torna a ser el jugador de camp amb més presència a la Lliga, ja que disputa 37 dels 38 partits possibles.
Ha marcat 3 gols
En tots aquests partits, Andrés Iniesta ha marcat 3 gols, 2 dels quals han estat a la Lliga, davant l’Espanyol a Montjuïc i el Saragossa al Camp Nou. El tercer va arribar a la Lliga de Campions quan el ’8’ blaugrana va obrir el marcador en el partit amb l’Olympique de Lió.