Agònica victòria de Camerun (2-3)

04.02.2008 23:58

El conjunt de Samuel Eto’o s’ha classificat per a la semifinal de la Copa d’Àfrica després de guanyar a Tunísia (2-3) en una pròrroga esgotadora.

Després de 120 minuts d’altíssima intensitat el combinat camerunès s’ha imposat a la selecció de Tunísia en un partit molt igualat. Amb aquest triomf l’equip de Samuel Eto’o trenca la maledicció dels quarts de final, eliminatòria en la que havia caigut en les dues últimes edicions de la competició africana.

Primers minuts sota domini camerunès

El partit ha començat un tant descontrolat, amb un seguit de contraatacs per part dels dos equips, temps durant el qual l’esfèric pràcticament no s’ha aturat al mig del camp. No ha estat fins el minut 17 que el partit ha passat a estar sota el domini camerunès quan, un llançament de córner ha acabat en falta a 20 metres de l’àrea i Mbia ha rematat de cap la centrada d’Alexandre Song que ha acabat al fons de la xarxa avançant així a Camerun en el marcador (0-1).

Un tira i afluixa

Deu minuts més tard i pràcticament sense temps per a gaudir del primer gol, Geremi ha marcat la segona diana del conjunt camerunès arrel d’un impecable llançament de falta. L’equip de Samuel Eto’o ampliava les distàncies. L’avantatge dels “lleons” no ha durat gaire ja que a poc a poc els tunisians han anat estructurant el seu mig del camp i han començat a apretar fins que al minut 33 de joc, Ben Saad ha marcat, també de falta directa, el primer gol de Tunísia. Amb aquest marcador (1-2) s’ha arribat al descans tot i els nombrosos intents dels tunisians per empatar el resultat abans de la mitja part.

Tunísia avisa però no finalitza

A la represa Tunísia ha mantingut la mateixa intensitat ofensiva que al final de la primera part aprofitant les mancances defensives dels camerunesos. En el minut 59 ha arribat la primera ocasió de Samuel Eto’o que ha entrat en solitari dins de l’àrea però el defensa Karim Hagui ha aconseguit frenar el davanter blaugrana. Passats els deu primers minuts del segon temps, el ritme ha canviat i la intensitat ha passat al mig del camp, zona en la que hi ha hagut un continu frec a frec entre els jugadors d’ambdós equips.

Arriba l’empat

Les ofensives del conjunt tunisià han donat els seus fruits al minut 80 quan després d’una bona jugada d’equip, Chikhaoui ha marcat el gol de l’empat (2-2) donant ales al conjunt nord africà que havia començat perdent. Sense contentar-se amb l’empat, els combinat de Tunísia ha continuat apretant i ha forçat la intervenció de Kameni en un parell d’ocasions. El conjunt liderat per Samuel Eto’o no s’ha donat per vençut i ha continuat insistint fins l’últim minut. Malgrat els esforços, cap dels dos equips ha trencat l’empat, fet que ha forçat la pròrroga.

Camerun guanya a la pròrroga

Malgrat l’esgotament dels futbolistes, els dos conjunts han iniciat la pròrroga amb molta força. De fet el combinat del Camerun ha marcat el tercer gol al minut 93 gràcies a un remat de Mbia després d’un llançament de còrner. Amb aquesta diana, el jugador camerunès aconseguia el doblet i permetia a la seva selecció respirar tranquil•la. Tot i anar per davant en el marcador, l’equip de Samuel Eto’o ha hagut de treballar de valent ja que Tunísia ha atacat a la desesperada. Després 120 minuts de màxima intensitat damunt del terreny de joc el Camerun ha aconseguit la victòria i passa a la semifinal on s’enfrontarà el proper dijous 7 de febrer a la selecció de Ghana.

LA FITXA

TUNÍSIA, 2
CAMERUN, 3

TunÍsia: Kasraoui, Hagui (Ben Frej, 39’), Bekri, Felhi, Ben Saada, Jaidi, Nafti (Jemaa, 71’), Mnari, Traoui, Chikhaoui i Francelino Dos Santos.

Camerún:
Kameni, Alexandre Song, Atouba (Tchato), , bikey, Geremi, Emana (Epalle, 61’), Makoun (Binga, 57’), Alexandre Song, Mbia Idrissou i Samuel Eto’o.

Gols:
0-1 Mbia (18’), 0-2 Geremy (27’), 1-2 Ben Saad (33’), 2-2 Chikhaoui (80’), 2-3 Mbia (93’)