Eto’o i Touré brillen a la fase de grups

31.01.2008 13:04

Samuel Eto’o i Touré Yaya han liderat les classificacions del Camerun i la Costa d’Ivori per als quarts de la Copa d’Àfrica. Els dos blaugranes han marcat i han jugat tots els minuts.

Els dos futbolistes del Barça que participen en la Copa d’Àfrica, Samuel Eto’o i Touré Yaya, han tingut una actuació molt destacada a la fase de grups, i ja esperen rival per als quarts de final. El davanter camerunès, que és pitxitxi, amb cinc dianes, s’ha convertit en el màxim anotador de la història del torneig, amb 16 gols. Pel que fa al migcentre ivorià, ha guanyat tots els partits en el teòric ‘grup de la mort’, amb Nigèria i Mali.

El Camerun, segon de grup

ETOO_1.jpgMalgrat un primer sotrac (2-4 contra Egipte), el Camerun no ha passat gaires angúnies per classificar-se. Dues victòries plàcides davant Zàmbia (5-1) i el Sudan (3-0) han permès als ‘lleons indomables’ ser segons de grup, per darrere d’Egipte. El rival del conjunt de Samuel Eto’o, que ha jugat tots els minuts, serà Tunísia.

Si arribés a les semifinals, els verds es trobarien amb un rival temible: l’amfitrió Ghana o Nigèria.

La Costa d’Ivori, intractable

La trajectòria de la Costa d’Ivori ha estat impecable. Va patir per desfer-se de Nigèria (1-0), però després no va deixar cap opció ni a Benín (4-1) ni a Mali (3-0). Touré Yaya no s’ha perdut ni un sol minut, i va marcar un gol d’oportunisme contra Benín. Els ivorians ja coneixen el rival als quarts: serà Guinea, segon del grup A, per sota de Ghana.

Si es desfà dels guineans, la Costa d’Ivori es creuaria amb Egipte o Angola.

El Camerun i la Costa d’Ivori en cap cas es trobarien abans de la final.