Treballada victòria del Celtic (0-1)

27.01.2008 17:16

El Celtic ha patit per sumar els tres punts al camp del Falkirk (0-1), el sisè classificat de la Lliga Escocesa. Un gran gol de McDonald abans del descans ha decidit un partit molt equilibrat.

El Celtic no ha fallat davant el Falkirk i ha aconseguit una treballada victòria per la mínima (0-1). El pròxim rival blaugrana als quarts de final de la Lliga de Campions ha patit molt per superar un rival que, en moltes fases del partit, ha tingut els de Gordon Strachan contra les cordes. El tècnic del Celtic ha recuperat el davanter holandès Vennegoor of Hesselink, però, finalment, s’ha quedat sense poder alinear l'alemany Hinkel, que continua lesionat.

Domini local

El Falkirk ha estat superior al Celtic al primer temps, encara que no ha sabut concretar el seu domini en gols. El Celtic ha tingut problemes per superar la pressió que exercien els locals al centre del camp, i només en comptades ocasions s'ha acostat als dominis de Olejnic. El Falkirk ha gaudit de la seva millor ocasió al minut 33, quan Barret s'ha plantat tot sol davant Boruc, el qual ha aconseguit desviar la seva rematada a córner en una gran intervenció.

Gran gol de McDonald

McDonald.jpgEl gol del Celtic ha arribat en l'última jugada del primer temps. Arrencada de McDonald des del seu propi camp, combinació amb Nakamura després d'una gran cursa, centrada del japonès cap a l'interior de l'àrea i rematada de cap del mateix McDonald al fons de la xarxa. El Celtic no havia fet gaires mèrits per avançar-se al marcador, però el seu milor potencial ofensiu ha resultat decisiu.

El Falkirk reclama dos penals

Al segon temps, el partit ha estat més equilibrat, tot i que el Falkirk ha gaudit d'algunes ocasions per empatar. Al minut 72, el conjunt local ha demanat penal per una possible falta de Donati a McBride. També s'ha reclamat penal per unes mans de McManus dins de l'àrea al minut 89. En la següent jugada, el Celtic ha pogut sentenciar el partit amb un segon gol, però l'holandès Vennegoor of Hesselink ha xutat a la base del pal. Amb aquesta victòria, el Celtic es manté en segona posició, a 4 punts del líder, el Glasgow Rangers.