Camerun goleja Zàmbia (5-1) amb un Eto'o “de rècord”

26.01.2008 20:40

Camerun ha donat un pas de gegant per aconseguir la classificació per als quarts de final de la Copa d'Àfrica després de guanyar Zàmbia per 5-1. Eto'o ha tornat a marcar i iguala el rècord golejador de la competició.

Camerun no va fallar i s’ha imposat amb autoritat Zàmbia per 5-1 i dona un pas molt important cap als quarts de final de la Copa d'Àfrica. Camerun va treure profit de la debilitat defensiva de Zàmbia i Eto'o va marcar el seu tercer gol en la competició i el número 14 en les seves participacions en la Copa d’Africa, igualant el rècord del jugador de Costa d'Ivori, Pokou.

Camerun no va perdonar

El partit va quedar resolt en el primer temps. Camerun va demostrar el seu superior potencial ofensiu davant una Zàmbia que només va oposar resistència en els primers minuts. La selecció de Samuel Eto'o va tenir problemes per imposar el seu joc. Zàmbia, amb Walter Chamanga com a jugador més destacat, es va fer amb el domini de la pilota i fins i tot va crear alguna ocasió per avançar-se al marcador. Però el partit va canviar radicalment després del primer gol camerunès.

Quinze minuts demolidors

En el minut 28, Geremi inaugurava el marcador amb un gran llançament de falta directa. El gol del centrecampista del Newcastle va desconcertar Zàmbia que, dos minuts després, encaixava el 2-0 després d'una errada col•lectiva de la defensa que va aprofitar Job per rematar una centrada des de la banda dreta. Eto'o va tenir el 3-0 en les seves botes en una espectacular rematada que va sortir fora per molt poc. Mas sort va tenir Emana que va aprofitar un mal rebutg de Chansa per marcar sense oposició el tercer gol del Camerun.

Eto'o iguala el rècord de Pokou

ETOO_2.jpgEn el segon temps va arribar el gol de Samuel Eto'o. El davanter del Barça va llançar una falta, la pilota la rebutja amb la mà Mwanza i l'àrbitre sanciona l'acció amb penal que Eto'o va convertir en el 4-0 per al Camerun. Amb aquest gol, Et'o iguala al màxim golejador en la història de la Copa d'Àfrica, l'ivorià Pokou, que va marcar 14 gols en les seves dues participacions en aquesta competició, en les edicions de 1968 i 1970.

Segueix el festival golejador

El 4-0 va acabar d'enfonsar Zàmbia que va mostrar totes les seves carències defensives. Camerun va saber treure profit i en el minut 81, Job va marcar el seu segon gol després de rematar sense oposició un altre “regal” del rival. Era el 5-0. En l'últim minut, Zàmbia va marcar el seu únic gol. Katongo, el millor del seu equip, va batre Kameni amb un remat ajustat al pal. Amb aquesta victòria, Camerun té més a prop la classificació per als quarts de final que es decidirà el 30 de gener en el partit davant el Sudan.
La fitxa

CAMERUN, 5

ZÀMBIA, 1

Camerun: Kameni, Nijtap, Amougou, Song, Essama, Idrissou, N’Kong, Makoun, Bilond, Job y Eto’o.

Zàmbia: Mweene, Himoonde, Musonda, Mwanza, Hachilensa, Mulenga, Chansa, Bakala, Katongo, Chamanga y Sunzu.

Gols: 1-0 Geremi (28’). 2-0 Job (31’). 3-0 Emana (44’). 4-0 Eto’o (p) (65’). 5-0 Job (83’). 5-1 Katongo (89’).