Dos gols d’Eto’o no eviten la golejada (4-2)

22.01.2008 19:55

Camerun ha estat clarament superada per Egipte en la primera jornada del grup C de la Copa d’Àfrica. El 3-0 dels egipcis a la mitja part ha estat una barrera infranquejable per als camerunesos al segon temps. Eto’o ha fet els gols del seu equip.

Ha estat a la primera part del partit quan els ‘faraons’ han deixat el partit gairebé decidit. En els minuts 13, 17 i 45 els egipcis, campions de l’última edició, s’han avançat per un clar 3-0. Radou Hosny, desde el punt de penal, i el jugador de l’Hamburg Mohamed Zidan, per partida doble, han estat els golejadors en el primer temps.

A la segona, Eto’o ha retallat diferències (min 51) i ha fet somiar la seva selecció. Però un altre gol d’Hosny en els darrers minuts de partit ha acabat de tombar el Camerun, que ha fet el seu segon gol –de nou gràcies a Eto’o- quan ja era massa tard.

Mohamed Zidan marca la diferència

L’egipci Zidan ha estat el gran protagonista del partit i ha marcat dos gols per a la selecció d’Egipte. El primer gol fet pel mitjapunta de l’Hamburg alemany ha estat en una gran acció de contraatac. El segón, en temps afegit de la primera part del partit en una pilota que ha controlat fora de l’àrea i, després d’un retall, ha enviat la pilota a l’escaire esquerra de la porteria de l’espanyolista Carlos Kameni, que res ha pogut fer per evitar el gol.

Camerun no ha pogut reaccionar davant el bon joc i l’efectivitat egipcia, que ha tingut més ofici, més possesió de la pilota i un millor posicionament sobre el rectangle de joc. El davanter del FC Barcelona Samuel Eto’o no ha pogut, en cap moment, dispossar d’ocasions a la porteria d’Al Hadari. La defensa egipcia ha estat ben posicionada davant els jugadors ofensius camerunesos.

Apareix Eto’o

A la represa, però, el partit ha canviat. Camerun ha estat molt més activa i ambiciosa i ha anat a pel gol des de l’inici. I aquest ha arribat en el minut 51, obra d’Eto’o, en una acció iniciada pel mateix exblaugrana: el ‘9’ del Barça ha rematat de cap una bona centrada des de la dreta de Geremi, que continuaria creant perill des d’aquesta posició en els següents minuts.

Repeteixen Hosny i Eto’o

No ha estat Geremi, sinó de nou Eto’o, qui ha tingut el 3-2 en el minut 67. Un potent xut des de la frontal del davanter del Barça s’ha anat fregant el pal. Camerun era ara qui manava sobre la gespa. El resultat, però, era massa ampli. I amb Camerun llançada a l’atac ha arribat el 4-1 d’Egipte. Hosny ha connectat un cacau similar al d’Eto’o, a ras de gespa, que sí ha acabat al fons de la xarxa.

El blaugrana, però, ha tornat a retallar distàncies quan ja era massa tard. Ho ha fet de penal, en el temps de descompte de la segona meitat, amb un xut que gairebé refusa el porter egipci. El 4-2 final, de totes maneres, no era l’inici somiat pel jugador camerunès.
LA FITXA
EGIPTE, 4
CAMERUN, 2

Egipte: Al Hadari, Fathalla, Said, Fathi, Moawad (Shady, min 90), Gomaa, Radou, Shawky, Zidan (Mohamady, min 68), Moteab i Zaky (Terika, min 60).

Camerun: Kameni, Geremy, Song, Bikey, Atouba, Makoun (Binya, min 37), Nguemo, Epalle, M’Bia, Idrissou i Eto’o.

Gols: 1-0, Hosny (min 13, pen.); 2-0, Zidan (min 17); 3-0, Zidan (min 45); 3-1, Eto’o (min 51); 4-1, Hosny (min 82); 4-2, Eto’o (min 91, pen.)