Ja ha jugat tres vegades contra el Barça

25.06.2007 11:46

David Puig

Thierry Henry s'ha enfrontat al seu nou equip en tres ocasions i, curiosament, mai ha sortit victoriós. A la final de Paris, Henry va jugar un gran partit però no va evitar la victòria del Barça.

Thierry Henry arriba al Barça amb un petit compte pendent amb el seu nou club: no haver aconseguit guanyar en cap dels partits disputats davant l'equip blaugrana. El davanter francès s'ha enfrontat al Barça en tres ocasions, totes amb la samarreta de l'Arsenal, i en cap de les tres ha sortit victoriós ni tampoc ha aconseguit marcar cap gol.

El fet cert és que Henry només ha jugat un partit complet contra el Barça, la final de la Lliga de Campions disputada a París el 17 de maig de 2006. En els dos anteriors enfrontaments, el ja davanter blaugrana va jugar menys d'un quart d'hora.

La lligueta de la 'Champions' 99-00

newkitawx1x.jpgHenry va fitxar per l'Arsenal la temporada 99-00 procedent de la Juventus. En aquella campanya, els 'gunners' i el Barça es van trobar a la primera lligueta de la Lliga de Campions al costat de l’AIK Solna de Suècia i la Florentina italiana.

El primer partit es va jugar al Camp Nou el 29 de setembre. El partit va finalitzar amb 1-1 i Henry només va jugar 15 minuts després de substituir a Parlour en el minut 75. Henry era en aquell temps una jove promesa de 21 anys que apuntava molt bones maneres, però que encara no s'havia guanyat la titularitat en l'Arsenal de Arsene Wenger.

Henry va tornar a enfrontar-se al Barça a l'estadi de Wembley, on l'Arsenal jugava llavors els seus partits de 'Champions'. Com ja succeís al Camp Nou, Henry no va sortir a l'onze inicial. El davanter gal va saltar al terreny de joc en el minut 78 quan el Barça guanyava per 1-4 després d'una gran exhibició futbolística. Henry va donar més mobilitat a l'atac de l'Arsenal, que va poder retallar diferències a cinc minuts per al final per mediació d’Overmars.

La final de Paris

BF1F2269.JPGPassarien sis anys fins que el destí va voler que Henry i el Barça tornessin a trobar-se en la històrica nit del 17 de maig a l'estadi de Saint Denis. Arsenal i Barça disputaven la final de la Lliga de Campions. Henry ja era un dels davanters més prestigiosos del planeta, un ídol per a l'afició de l'Arsenal i el principal perill del conjunt londinenc.

La final va deparar un espectacular duel entre el davanter francès i el porter blaugrana Víctor Valdés. Henry va ser, amb diferència, el millor jugador de l'Arsenal i només la perícia de Valdés va evitar que Henry li donés un bon disgust al Barça, que gràcies als gols d'Eto'o i Belletti va conquistar la segona Copa d'Europa de la seva història.
A un pas del Barça
Tot el món donava per fet que després de la final de Wembley Thierry Henry fitxaria pel Barça. Finalment, el jugador va preferir continuar vinculat a l'Arsenal i seguir liderant el projecte d’Arsene Wenger. El jugador, tot i això, mai va ocultar les seves preferències pel FC Barcelona i ara té l'oportunitat de vestir la samarreta blaugrana després de vuit temporades plenes d'èxits amb els 'gunners'.