Dues victòries en els tres últims precedents

05.06.2007 11:00

Berta Brau

Barça i Espanyol disputen aquest vespre la final de la Copa Catalunya. No és pas la primera vegada que els dos equips grans de Barcelona es juguen aquest títol, ja que amb aquesta sumaran 4 finals consecutives.

Ja fa 4 temporades que la final de Copa Catalunya es converteix en un derbi Barça-Espanyol i de moment els blaugrana comptabilitzen dues victòries per una dels blanc-i-blaus.

Primera victòria de Rijkaard

equip_amb_copa.jpgLa primera d’aquestes finals es va jugar al 2003, es tractava de la XV edició d’aquesta competició. El Barça arribava a la final amb un nou equip i nou entrenador i des del primer minut van sortir a l’atac i van ser els autors de grans ocasions de gol mentre que l’Espanyol esperava l’errada del rival per sortir a la contra. No va ser fins el minut 59 de partit que el Barça va marcar el gol que sentenciaria el partit. L’1 a 0 va començar a les botes de Ronaldinho que va treure una falta ràpida cap a Quaresma que després d’alguns retalls va connectar un xut que va acabar al fons de la xarxa

Gols de Deco i Ronaldinho

22-08-04_Web_Ronaldinho_02.jpgLa temporada següent el Barça va aconseguir guanyar la Copa Catalunya per segona vegada consecutiva. Rijkaard va convocar tota l’artilleria per disputar aquesta final. En aquesta ocasió els blaugrana també van fer un joc molt ofensiu que va donar els seus fruits al minut 21 de partit quan Deco, amb una jugada individual, va inaugurar el marcador del Barça. A partir d’aquest gol l’Espanyol va atacar més però sense aconseguir el gol. Els blaugrana van continuar atacant fins que va arribar el segon gol de la mà de Ronaldinho amb un xut de falta (2-0).

Derrota per la mínima

qm3d7897.jpgL’última final que han disputat els dos equips catalans se la va emportar l’equip blanc-i-blau per la mínima (0-1). L’Espanyol va sortir al camp amb ganes de revenja i tot i que el Barça va tenir moltes ocasions la sort no va acompanyar els davanters blaugranes que per molt que ho intentaven no aconseguien marcar. El gol va arribar al minut 38 quan Coro va batre la porteria de Jorquera. Motta va tenir la oportunitat d’empatar però el xut li va sortir massa alt i no va poder evitar la derrota.
Cinc títols blaugranes
El Barça és l’equip que més Copes Catalunya ha guanyat, amb cinc. El conjunt blaugrana ha participat en onze de les disset finals de la competició. Aquest vespre, davant l’Espanyol, buscarà el sisè títol.