Preludi de la darrera jornada

31.05.2007 09:15

Miriam Nadal

Abans de trobar-se en l'última jornada de Lliga, Barça i Nàstic s'enfronten per segona temporada consecutiva a semifinals de la Copa Catalunya. El 6-0 de la 2005-06 i el partit de Lliga de la primera volta al Camp Nou, els precedents més recents.

La temporada passada, la 2005-06, els blaugranes i els granes es va veure les cares, precisament per decidir qui passava a la final del torneig català. I el resultat va ser contundent: els homes de Frank Rijkaard es van imposar per 6 a 0 als futbolistes llavors entrenats i dirigits pel gallec Luis César Sampedro. Així, els blaugranes van superar per la via ràpida el conjunt de Tarragona. Un Barça amb alguns futbolistes del primer equip i alguns d’escollits del filial van mesurar-se al Nàstic, a Montilivi, i van certificar el pas a la final.

Repàs del 6-0

Deco, al minut 20, va obrir el marcador amb un gol de crac. Henrik Larsson, en el 33, i Maxi López, un minut abans del descans, van marcar els dos gols més que van materialitzar-se en el primer temps. En els segons 45 minuts, l’argentí i el suec van tornar a mostrar la seva eficàcia marcant una diana més cadascun d’ells i l’ara jugador del Deportivo, Joan Verdú, va segellar el definitiu 6-0.

De nou, a Primera

QM3D0821.jpgDesprés de 57 anys, Barça i Nàstic es van tornar a creuar en el campionat de Lliga de Primera i ho van fer al Camp Nou el 21 de gener passat, en el partit de la primera volta. Tres gols de tres dels ‘petits’ del Barça van desfer-se del granes, ara ja entrenats per l’exespanyolista Paco Flores. Així, Saviola, al minut 18; Ludovic Giuly i Iniesta en la segona part, van ser els protagonistes del matx.

Saviola, titular en aquell enfrontament, va rebre una pilota, es va girar i va enganxar de volea l’esfèrica, fent l’1-0. Giuly aprofitaria alguns desajustaments de la defensa grana per ampliar el marcador i l’activíssim Iniesta, després d’una bona acció d’Iniesta, superaria per tercer cop la porteria de Bizzarri.

Poc currículum entre blaugranes i granes

En Lliga, fins aquesta temporada 2006-07, Barça i Nàstic no s’havien vist les cares des de la 1949-50. I fins aquesta campanya, havien jugat sols tres temporades junts a l’elit del futbol (47-48, 48-49 i la 49-50).

Pel que fa a la Copa Catalunya, només hi ha un precedent abans de la 2005-06. Va ser en l'exercici 1996-97, quan el Barça també va guanyar el Nàstic a Tarragona per 1-3, el 27 de maig de 1997. Aquell dia es van jugar tres partits de semifinals en la modalitat de 3x1, amb 45 minuts cadascun. A la segona semifinal, els blaugranes van vèncer el Mataró per 5-0.