Dos anys del primer gol de Messi

01.05.2007 17:34

David Puig

Leo Messi va estrenar-se com a golejador amb el primer equip del FC Barcelona l’1 de maig del 2005 . L’argentí va marcar el segon gol del Barça contra l’Albacete en el partit de la jornada 34 de Lliga.

Aquell 1 de maig de 2005, Leo Messi jugava el seu setè partit de Lliga amb el primer equip del Barça. El jove davanter argentí de només 17 anys alternava la seva presència a l’equip de Rijkaard amb el Barça B i, des que va debutar contra l’Espanyol a Montjuïc, encara no havia aconseguit perforar la porteria contrària. Tot i que havia deixat algunes pinzellades de la seva gran qualitat, a Messi encara li mancava el gol, que arribaria la nit de l’1 de maig del 2005. El Barça rebia l’Albacete amb l’objectiu de sumar tres punts que deixessin la Lliga pràcticament sentenciada. Els manxecs, abocats al descens, van plantejar un partit molt defensiu, però els gols d’Eto’o i Messi van servir per a que els punts es quedessin al Camp Nou.

A gol per minut

El camerunès va trencar el 0-0 al minut 66 de partit i Messi va sentenciar al 90. L’argentí va entrar al terreny de joc, substituint precisament Eto’o, al minut 88, i en només dos minuts va tenir temps per fer dos gols. El primer va ser anul·lat per l’àrbitre, el madrileny Velasco Carballo, per fora de joc, però el segon sí va pujar al marcador. Messi va rebre una gran passada de Ronaldinho i davant la sortida de Valbuena, va aixecar la pilota per damunt del porter manxec. Un gran gol que va fer embogir les graderies d’un Camp Nou ple a vessar, amb més de 91.000 espectadors.

Rècord golejador

Des d’aquella nit, la progressió golejadora de Messi ha estat notable. Tot i que les lesions li han impedit jugar força partits les dues últimes temporades, Messi ha aportat un bon grapat de gols a l’equip. Aquesta temporada, Messi ha marcat 11 gols en competició oficial, vuit d’ells a la Lliga , el seu millor registre amb el primer equip. El barcelonisme encara te gravat a la seva retina el gol que li va marcar al Getafe en el partit de l’anada de la semifinal de la Copa del Rei que es va jugar el 18 d’abril al Camp Nou (5-2) , i que ha estat qualificat com el millor de l’any i un dels més bonics que s’han vist mai en un camp de futbol.

Messi, l'1 de maig de l'any 2005, celebrant el seu primer gol amb el primer equip
Hat trick inoblidable
Leo Messi no oblidarà mai la nit del 10 de març, quan li va marcar tres gols al Reial Madrid en el partit de la jornada 26 de Lliga jugat al Camp Nou (3-3) . El blaugrana va signar una de les seves millors actuacions amb el Barça. Messi va evitar la derrota amb un gol en temps afegit que va suposar l’empat a tres i va caure com una galleda d’aigua freda sobre un Reial Madrid que es veia guanyador del clàssic.