Rijkaard: “El gol inicial ha estat clau”

17.03.2007 23:36

L’entrenador del FC Barcelona creu que el gol matiner d’Eto’o ha facilitat molt les coses al Nuevo Colombino. Frank Rijkaard s’ha mostrat molt content per la victòria, encara que ha reconegut que el joc de l’equip no ha estat perfecte.

Feia molt que el Barça no guanyava fora i al camp del Recreativo ho ha aconseguit. En la roda de premsa posterior al matx, el tècnic Frank Rijkaard ha ressaltat la importància de la diana d’Eto’o als tres minuts: “El gol inicial ha estat clau. Ha canviat els plans de l’oponent i ens ha facilitat moltíssim el partit”. L’holandès també considera que “hem tingut sort de marcar en els moments adequats i matar el duel”.

Un gran resultat

Pocs equips havien aconseguit sortir amb els tres punts de Huelva. És per això que Rijkaard ha valorat molt positivament el triomf: “És un resultat rodó, estic contentíssim amb el 0-4 i per trencar la ratxa a domicili”. El tècnic ha destacat la paciència i la pressió de l’equip. En aquest sentit, ha fet una menció especial al treball d’Iniesta i de Xavi.

Exigent amb el joc

A pesar de la golejada, Frank Rijkaard no s’ha mostrat del tot satisfet amb el joc exhibit: “Amb el 0-1 ens hem trobat còmodes, però crec que no hem jugat un gran partit”. Segons ell, en aquesta ocasió ha optat per l’esquema 4-3-3 perquè “era bo per contrarestar l’adversari”. Sobre el Recreativo, l’entrenador del Barça ha manifestat que el fet que s’hagin quedat al darrere fins i tot amb el marcador en contra ha facilitat molt les coses.

Elogis cap els atacants

Samuel Eto’o ha jugat 90 minuts per primera vegada d’ençà de la seva lesió i ho ha aprofitat per marcar dos gols. Pel tècnic, “el rendiment d’Eto’o ha estat molt alt”. Però més enllà de l’encert golejador, Rijkaard, com és habitual, ha destacat la disciplina tàctica dels tres atacants. A part, ha elogiat la tasca de Deco, de qui ha dit que “és un jugador molt important per nosaltres”.
Deco, amb molèsties en un dit
Deco ha hagut de ser substituït en el minut 67 per unes molèsties en un dit de la mà dreta, agreujades després d’un caiguda. El canvi per Gio ha estat una mesura de precaució, sobretot tenint en compte que el portuguès ja es va operar d’aquest dit. Els serveis mèdics del club li realitzaran més proves aquest diumenge per conèixer l’abast exacte de la lesió.