L’avantatge d’anar per davant

08.03.2007 11:50

El Barça no ha perdut cap dels últims nou clàssics als quals ha arribat per davant del Reial Madrid a la classificació. El balanç és de 7 victòries blaugrana i només 2 empats.

Això d’arribar per davant a la classificació en un clàssic al Camp Nou se li dóna molt bé al Barça. I és que en les últimes nou vegades que s’ha donat aquesta circumstància, els blaugranes han guanyat set partits i només n’han empatat dos. A més, en set d’aquests nou casos el Barça ha estat qui ha acabat emportant-se la Lliga. I és que no es pot oblidar que en el cas d’aconseguir la victòria, l’equip de Rijkaard deixaria el seu rival històric a 8 punts de distància.

El 5-0

De totes aquestes victòries la més recordada és la de la temporada 93-94. En aquella ocasió el Barça de Cruyff arribava a aquest partit com a segon classificat per darrere el Deportivo de la Corunya i amb dos punts més que el Reial Madrid. Al final, i com tothom ja sap, els blaugranes van golejar per un eloqüent 5-0 amb un 'hat-trick' memorable de Romàrio.

Més golejades

A banda d’aquest partit, d’aquests nou enfrontaments n’hi ha hagut tres més que han acabat amb 3-0, un resultat prou contundent a favor del Barça. Aquests casos van ser a les temporades 97-98, 98-99 i 04-05. En tots tres casos, el Barça va acabar guanyant la Lliga. Les dues primeres amb Van Gaal a la banqueta, i l'última ja amb Rijkaard.

Els dos empats

En aquests nou partits, les dues úniques ocasions en les quals el Barça no ha guanyat ha estat en les temporades 99-00 i en la 05-06. En la primera, el partit va acabar amb 2-2. Els gols blaugrana els van marcar Rivaldo i Figo, mentre que els dos del Reial Madrid els va marcar Raúl. L’altre empat és el que es va produir la temporada passada. Els de Rijkaard van marcar primer mitjançant Ronaldinho, mentre Ronaldo va igualar per als blancs uns minuts després.

L’última derrota, en la 83-84

De fet, l’última vegada que el Barça va perdre un partit al Camp Nou amb el Reial Madrid estant per davant a la classificació va ser en la temporada 83-84. És a dir, fa 23 anys. En aquella ocasió el resultat va ser de 1-2. L’equip que entrenava César Luis Menotti va acabar perdent tot i el gol de Quini.

25 a 9
Una altra dada que demostra la superioritat del Barça en aquestes ocasions és la diferència de gols entre tots dos equips. I és que els blaugranes, en aquests 9 partits, n’han marcat 25, amb una mitjana de gairebé 3 per matx, mentre que el Reial Madrid només n’ha fet 9.