La Meridian Cup s’acomiada de Barcelona

01.03.2007 14:40

L‘edició del 2007 de la Meridian Cup ha arribat al seu punt i final després de la disputa del partit de tornada entre les seleccions sub-18 d’Àfrica i Europa. La competició i els actes on s’ha potenciat la trobada multicultural han estat un èxit.

La sisena edició d’aquesta competició, que es disputa cada dos anys, ha tingut la ciutat de Barcelona i les instal•lacions del FC Barcelona com a seu. Durant el 27 de febrer i l’1 de març els dos partits entre els equips d’Europa i Àfrica han permès veure el potencial de futurs jugadors de tots dos continents.
La Meridian Cup, a més de la seva vessant esportiva, també s’ha caracteritzat pel missatge de respecte i lluita contra el racisme en tots els seus actes i conferències. L’intercanvi cultural i d’experiències ha estat un dels objectius de la competició, juntament amb la intenció d’establir vincles de col•laboració entre el futbol europeu i l’africà.

Europa, molt superior
La selecció d’Europa s’ha imposat en la present edició de la Meridian Cup, amb un resultat global de 10-1. Els jugadors entrenats per Iñaki Saez han estat molt superiors en tots dos partits, un fet que demostra que el nivell del futbol europeu segueix sent molt bo. En el torneig ha destacat el jugador del planter blaugrana, Bojan Krkic, que ha marcat un gol i ha mostrat un gran nivell de joc.
En l’enfrontament de tornada de dijous, l’equip europeu va confirmar la seva condició de favorit en la competició, imposant-se per 4 gols a 0. Un partit que ha estat molt igualat en la primera part, amb ocasions per a tots dos equips, però el gol de l’hongarès Nemeth en el minut 39 ha estat clau per a la resta del partit. A la segona part, els jugadors europeus han aconseguit el control de la pilota, i han disposat de molt bones ocasions per augmentar el marcador. L’alemany Fischer (màxim golejador de la competició amb 3 gols), el rus Prudnikov i l’hongarès Dudás han completat la golejada.
Fitxa del partit
Europa: Szczesny, Adamovic (Kopplin), Savall, Polak, Malul, Romeu (Gulan), Hable (Aaron), Marin (Anita), Bojan, Prudnikov (Dudás) i Nemeth (Fischer).
Àfrica: Okoua, Boucka (Zeratsion), Mphahlele, Cissokho, N’Gouanm Courrie, Samuel (Nzambe), Pierrick, Bangoura (Bande), Sy i Eto’o (Gueye).
Gols: min. 39: 0-1, Nemeth, min. 62: 0-2, Fischer, min. 72: 0-3, Prudnikov, min. 90: 0-4, Dudás.