Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“Menys deute, però la situació és delicada”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.09.2011 14:23

Faus: “Hem reduït el deute, però la situació és delicada”

Roger Bogunyà


El vicepresident econòmic ha explicat que les finances del Club han millorat, amb uns ingressos rècord en aquest curs 2010/11 i amb una reducció del deute del 15,5%, però ha alertat que la situació continua sent “delicada”.Proposta de canvi als Estatuts
Per tal de garantir la bonança econòmica del Club en els propers anys, Javier Faus ha explicat que la Junta Directiva està preparant una Assemblea Extraordinària amb la intenció de reformular alguns punts dels Estatuts del Club. Primer, perquè es marqui una xifra límit pel que fa a l’endeutament del Club, que a hores d’ara és massa alt, segons ha indicat el mateix Faus. També es vol prohibir estatutàriament poder tancar un curs amb pèrdues. “És una obligació que ja ens vindrà imposada per la UEFA. Volem blindar el Club, per si algú pensa en un futur que es pot tancar un any amb pèrdues”, ha explicat Faus.

El vicepresident ha avançat, alhora, que es proposarà que els nous Estatuts incorporin una reserva patrimonial obligatòria a cada temporada. “Considerem que el patrimoni del Club és el futur del Barça. D’aquesta manera, cada any s’haurà d’invertir obligatòriament en patrimoni”, ha afegit el vicepresident.
La situació econòmica del Club ha millorat, però cal que ho faci encara més. Aquesta idea és la que ha volgut transmetre el vicepresident econòmic Javier Faus aquest dimecres, en la roda de premsa que ha servit per analitzar el tancament financer de la temporada 2010/11 i per presentar els pressupostos de la 2011/12. “Hem seguit una línia austera, apostem pel creixement i hem reduït el deute, però continuem en una situació delicada. El deute segueix sent massa elevat per ser nosaltres els que dictem el nostre futur. No podem deure tants diners al banc i necessitem generar-ne més”, ha explicat. Per Faus, un deute net d’uns “200 milions i escaig” seria la situació idònia, i no pas els 364 milions actuals.

Una reducció del deute del 15,5%

Amb tot, el camí que s’està seguint és el correcte. En una temporada, s’ha aconseguit reduir el deute un 15,5% (de 430 a 364 milions). “No és el deute que volem i ha de continuar baixant fins a nivells sostenibles en referència amb el 'cash flow' que genera el Club. Continuarem treballant”, ha repetit Faus, que ha volgut posar l’èmfasi en la importància de no dependre tant dels bancs.

Menys pèrdues que les pressupostades

2011-09-14_RP_JAVIER_FAUS_006.jpgCom ja es va avançar en el seu dia, Faus ha informat que la temporada 2010/11 s’ha tancat amb unes pèrdues de 9,3 milions d’euros, una xifra molt inferior als 24,1 milions pressupostats ara fa un any. També s’han presentat els ingressos més alts “de la història del futbol espanyol”, segons Faus: 473 milions d’euros, 58 més que a la temporada 2009/10 (un 14% més). “És un motiu de satisfacció”, ha assenyalat.

20,1 milions de benefici pressupostats

De cara a la temporada 2011/12, el Club té pressupostats uns beneficis de 20,1 milions, uns ingressos de 461,1 milions i unes despeses de 430,2 milions. Aquestes previsions inclouen aixecar el títol de Lliga i arribar als quarts de la Champions. Si s’arriba més lluny a Europa, aquests números variarien. En tot cas, Faus ha explicat que, si a la temporada 2010/11 s’haguessin signat Lliga i quarts de Champions, la millora al curs 2011/12 seria del 7%.

Reduir despeses, un dels objectius

En aquest sentit, Faus ha explicat que els ingressos de l’Àrea de Màrqueting incrementen gràcies a l’acord amb la Qatar Sports Investment i que les despeses “no baixen més perquè els salaris esportius sense títols han pujat”. És a dir, Alexis i Cesc cobren més que els jugadors que han deixat el Club. El vicepresident ha indicat, de totes maneres, que el Club “continua fent l’esforç per reduir la despesa general”, centrada sobretot en els salaris de seccions, que s’han vist incrementats en un 20% en quatre anys (i els de futbol només un 6%).

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana