Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Masia arriba a les seccions


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.07.2011 14:47

La Masia arriba a les seccions

Sònia de Alba


Xavi Rabaseda i Mikel Aguirrezabalaga han fet realitat el somni de tot nen: créixer, formar-se i arribar a un primer equip blaugrana. En bàsquet i handbol, el producte 100% blaugrana ja és una realitat.


La Masia ha vist créixer Rabaseda i Aguirrezabalaga fins als primers equips blaugrana (Fotos: Arxiu - FCB)
La Masia ha vist créixer Rabaseda i Aguirrezabalaga fins als primers equips blaugrana (Fotos: Arxiu - FCB)

També en hoquei patins
El nom de Marc Julià ja començarà a sonar en breu. La pròxima temporada l’olotí tindrà fitxa amb l’equip professional del Barça Sorli Discau i viurà a la nova Masia. Fins ara, per un tema de capacitat, ho feia a la Blume. A la Masia també hi ha Genís Cristià (com el Marc Julià, de la categoria Juvenil). Gerard Vergés (Vilafranca) i Lluís Ferrer (Vendrell a l'OK Lliga) també són jugadors d’hoquei que han passat per aquest emblemàtic edifici.
Si en futbol, en els últims anys, la fàbrica blaugrana ha produït jugadors de la talla d’Andrés Iniesta, a les seccions ha costat un pèl més. Bàsicament perquè per ser jugador professional del Barça cal ser molt competitiu i tenir sort. 

Xavi Rabaseda, amb el Barça Regal, i Mikel Aguirrezabalaga, amb el Barça Intersport, són un exemple a seguir per als molts nens que viuen el barcelonisme des de ben petits a la Masia, i per als quals és més que un somni arribar a un primer equip.

Rabaseda fa tots els passos

2011-07-06_PRESENTACION_XAVI_RABASEDA_006.jpgFormat a les categories inferiors de l’UE Ripoll, Xavi Rabaseda va arribar al FC Barcelona en categoria Infantil, la primera del bàsquet formatiu blaugrana. Instal·lat a la Masia, des d’aleshores, l’aler va aprofitar les seves condicions per al bàsquet, que el van mantenir en un primer nivell tant a la categoria Cadet com a la Júnior. Rabaseda va jugar al Cornellà, en condició de jugador vinculat del Barça tant a la LEB-Or com a la LEB-Plata. Si bé la temporada passada va anar cedit, la secretaria tècnica va seguir de ben a prop la seva evolució, i aquesta no va decebre.

El futur assenyala Josep Pérez com un dels jugadors més prometedors. Havent passat, també, per la Masia, el base blaugrana podria convertir-se en breu en un altre estandart del barcelonisme.

Aguirrezabalaga, només un any

2011-07-05_ENTREVISTA_MIKEL_AGUIRREZABALAGA_002.jpgMikel Aguirrezabalaga va arribar al Barça amb 16 anys. Com a menor d’edat, el seu centre de residència havia de ser la Masia. El lateral havia estat fitxat del Zarautz –el seu primer i únic fins aleshores– per jugar al primer equip d’handbol sota la direcció de Valero Rivera.

Tot i que només s’hi va estar un any (amb la majoria d’edat els nois marxen a pisos de lloguer), Aguirrezabalaga va interioritzar el que significa el FC Barcelona. Malauradament una greu lesió va impedir potenciar una gran projecció. El Barça el va cedir a l’Alcobendas i a l’equip madrileny va continuar creixent a l’Asobal. Posteriorment, va jugar durant quatre temporades a l’Ademar. El FC Barcelona, que sempre l’ha tingut controlat, ha apostat per Mikel per reforçar el Barça Intersport.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana