Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Rosell explica el model Barça a ESADE


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.07.2011 13:06

Rosell explica el model Barça a ESADE

www.fcbarcelona.cat


El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha participat en una conferència a ESADE on ha resumit els principals punts que defineixen el model de gestió del Barça.


Foto: Miguel Ruiz (FCB).
Foto: Miguel Ruiz (FCB).

Amb el títol de ‘La gestió d’un club esportiu amb repercussió mundial’, Rosell ha exposat a ESADE, davant de més de 400 assistents, el model esportiu, institucional, econòmic i social del FC Barcelona. El president ha fet un repàs dels diferents elements que intervenen en la gestió d’una empresa que ha subratllat que “és diferent perquè gestiona sentiments”.

Optimista per la salut econòmica

Tal com ja va apuntar el vicepresident econòmic Javier Faus en la seva darrera compareixença, el 8 de juny passat, el president s’ha mostrat optimista respecte a la situació econòmica del Club sempre que es mantingui la política d’austeritat. “Crec que en els propers anys reduirem el deute i les despeses financeres. A poc a poc, posarem en ordre la casa. Si aconseguim els ingressos que tenim previstos generar, reduirem el deute i arribarem a l’equilibri. Tot això dependrà que la part esportiva segueixi funcionant. Estem treballant per millorar en la part esportiva per si es pot millorar, cosa que no serà fàcil perquè aquesta temporada hem tingut l’excel•lència en tots els esports professionals del Club”, ha resumit Rosell a Barça TV, un cop acabada la conferència.

Previsió de 470 milions d'ingressos

En aquest sentit, el president ha apuntat que a falta del tancament de l'exercici de la temporada 2010/11, el Club blaugrana preveu uns ingressos de 470 milions d'euros i superar els 415 milions de l'exercici passat. Sense perjudici d'aquests ingressos rècord, el Club tancarà un any més en pèrdues, tot i que moderades en relació a anys anteriors. Les perspectives són tancar en beneficis els anys següents i així "poder anar reduïnt el deute" en els pròxims anys, millorant els ratis de solvència fins arribar a nivells sostenibles.

Pel que fa a possibles incorporacions, Rosell ha volgut destacar que, tot i que cal invertir en futbolistes perquè hi hagi competitivitat en la primera plantilla, totes les operacions es faran amb sentit i sense posar en perill la situació econòmica del Club: “Hem de tenir molt seny amb els fitxatges”.

Altres aspectes

Durant la conferència a ESADE, davant de les qüestions que li han plantejat diferents professors i exalumnes, Rosell ha abordat aspectes com la gestió dels drets de televisió a Espanya –on creu que hi ha marge per aconseguir més ingressos pel global de la Lliga Espanyola en comparació amb altres Lligues com la Premier o el Calcio–, la regulació de socis del Club o algunes de les darreres decisions en matèria econòmica.

Un altre dels aspectes que Rosell ha destacat és que el Club vol aprofitar aquesta excel•lent salut esportiva i social per transformar-la en nous ingressos per al Club, tant als Estats Units com a la Xina. “Hem d’aprofitar el moment calent de la marca Barça”, ha apuntat. També ha parlat dels valors de la Masia i de la peculiaritat de gestionar una entitat en què els sentiments hi tenen un paper destacat.

Prestigi de ser en fòrums com aquest

El president del Barça ha fet un balanç satisfactori sobre aquest tipus de trobades: “És molt bo que escoles com ESADE ens convidin per explicar què fem al Barça i quina és la nostra visió de futur. És com un frontó, ja que aquí amb la presència de professors també aporten la seva visió sobre la nostra idea. Els expliquem que la nostra empresa és diferent. No és una empresa normal, és un sentiment, però la seva visió també ens pot ajudar.”

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana